Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

december 2018
M T O T F L S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Pyssel och inredning

Odla din egen miniatyrträdgård

Odla din egen miniatyrträdgård : terrarier och andra små trädgårdar att lyckas med inomhus och utomhusJag föll pladask för en nyutgiven bok som heter Odla din egen miniatyrträdgård. En väldigt inspirerande bok som visar hur man kan skapa små trädgårdar med stort innehåll. Det kan vara i en liten kruka, ett terrarium eller varför inte i en skål av något slag. Det finns oändliga projekt man kan inspireras av eller varför inte göra sitt egna projekt. Boken är indelad i fem olika avsnitt: Miniatyrlandskap (med exempelvis minidjungel, lövskog eller suckulentlandskap), Terrarier (med bland annat kaktusterrarium, vårlöksterrarium eller terrarium med köttätande växter), Vertikala trädgårdar (som hängande trädgårdar, väggträdgårdar och kransträdgårdar), Trädgårdar med vatten och djur (innehållande projekt som miniatyrdammar, trädgård i en låda eller trädgård för småkryp) och till sist Köksträdgårdar (där till exempel teodling, kryddträdgård och ananaslund presenteras). Det finns också ett kapitel med tips för hur man ska lyckas med odlingen som handlar om plantering, skötsel, vattning, gödsling samt skadedjur och sjukdomar.

Boken innehåller steg-för-steg-anvisningar, jättefina pedagogiska illustrationer, inspirerande färgfoton och här och var finns små faktarutor insprängda. En del projekt är enkla, andra har en högre eller betydligt högre svårighetsgrad. En del kan odlas inomhus, andra är tänkta att odlas utomhus. Men det bästa med sådana här böcker är ju att man faktiskt inte måste följa anvisningarna in i minsta detalj utan det går utmärkt att skapa den trädgård man själv vill utifrån alla de inspirerande projekt, tips och råd som presenteras här. Boken rekommenderas varmt till alla odlingssugna, nybörjare som erfarna.

Odla din egen miniatyrträdgård är skriven av Holly Farrell, utgiven av Lind & Co och finns att köpa bland annat på Adlibris och på Bokus.

Tyger vi minns

Tyger vi minns från 1960- och 70-talen (inbunden)Jag gillar verkligen retrostilen med möbler, tyger, porslin och annat från 50-, 60- och 70-talen och har mycket sådan inredning hemma. Jag är också med i flera facebookgrupper som fokuserar på detta med retroprylar och därifrån har Sara Axtelius blivit ett känt namn för mig. Hon har en av Sveriges största samlingar av tyger från 1960- och 1970-talen och är väldigt kunnig inom området. När jag fick veta att hon skulle skriva en bok där hon presenterar tyger från några av Sveriges främsta textilformgivare på den tiden var det förstås ett måste att läsa den. Tyger vi minns från 1960- och 70-talen heter den och den är verkligen en guldgruva för alla oss som älskar att frossa i retrotextil. Här presenteras många av dåtidens stora textilformgivare och några av deras alster. Wanja Djanaieff, Anna-Lena Emdén, Suzanne Engel, Ulla Eson Bodin, Sven Fristedt, Gunnel Ginsburg, Viola Gråsten, Chiqui Mattson och Ann-Marie Netterdag är exempel på några av de produktiva textilkonstnärer som återfinns i boken. Var och en av formgivarna presenteras med en kort intressant biografi men det är de underbara foton på deras verk som verkligen är den stora behållningen med boken. Den här boken rekommenderas varmt till alla som har minsta intresse av retro design och framförallt retro textil. En riktig nostalgitripp garanteras!

Tyger vi minns från 1960- och 70-talen är alltså skriven av Sara Axtelius. Den är utgiven av Ordalaget bokförlag och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.

Stora antikboken

Stora antikboken : Fakta Tumregler SkötselStora antikboken är ett måste för alla som är intresserad av att gå på loppisar och auktioner. I dagens slit-och-släng-samhälle ökar efterfrågan på begagnade prylar och man värdesätter faktorer som kvalitet, hållbarhet, personlig inredningsstil och historia. Men det gäller att ha lite koll om man ska kunna göra bra fynd på begagnatmarknaden och det är förstås också viktigt att ha koll på hur man tar hand om prylarna på bästa sätt så att de håller i många fler år.

Stora antikboken innehåller allt detta: fakta om olika tidsperioder, hur man kan veta om möbeln är äkta, vad stämplar betyder, värdet på olika prylar, ålder, hur man sköter om och gör rent sina fynd, vad som är värt att fynda respektive vilka fallgropar som finns. Boken är tjock och innehållsrik, här finns det mesta man kan behöva veta, oavsett om man vill fynda på Myrorna, Bukowskis, online eller bondauktion. Författaren Jane Fredlund är antikvitetsexpert, journalist och författare till ett trettiotal olika böcker, även flera andra böcker inom ämnet. Det känns att hon vet vad hon skriver om, att hon har koll samt att hon är journalist, för hon är riktigt bra på att berätta sin kunskap på ett intressant och underhållande sätt. Boken är också rikt illustrerad i färg, vilket förstås är ett stort plus.

Stora antikboken rekommenderas varmt! Den är utgiven av Ordalaget förlag och den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.

Målarböcker

magiska-faglar-malarbokIngen har väl missat den stora trenden med målarböcker för vuxna som kommit de senaste åren? Många är det som har försjunkit i att färglägga som avkoppling och för att använda sin kreativitet. Det har getts ut massvis med målarböcker inom olika teman och svårighetsgrader. Här presenterar jag några av de som hittat hem till min bokhylla den senaste tiden.

Magiska fåglar är illustrerad av Pippa Rossi och utgiven av Rabén & Sjögren. Precis som titeln antyder så är det fåglar som är temat för denna målarbok. Det finns en hel uppsjö av illustrationer att färglägga och samtidigt drömma sig bort i. Illustrationerna är väldigt detaljerade och många gånger far tankarna till en magisk skog när man tittar på alla vackra fåglar.

massvis-med-hundar   massvis-med-katter

Massvis med katter och Massvis med hundar är illustrerade av Lulu Mayo och utgivna av Stickers & Stuff. Varje uppslag har en speciell katt respektive hund i huvudrollen och det är detaljrika, fantasifyllda, myllrande och innovativa bilder vi hittar i dessa böcker. Passar både vuxna och barn som är kattälskare och hundälskare.

zodiaken-mala-ditt-stjarntecken-narvaro-fokus-balansZodiaken – Måla ditt stjärntecken handlar om stjärntecknens uråldriga magi. Varje stjärntecken presenteras med en sida text och några bilder att färglägga. Längst bak i boken finns ytterligare bilder att färglägga. Passar vuxna som är intresserad av astrologi, magi, mystik. Boken är illustrerad av Stella Björn och utgiven av Lava förlag. Det finns också en vykortsbok i samma tema.

blomstermandala-malarbok-med-20-illustrationer-att-farglagga-rama-in-och Blomstermandala finns dels som en stor målarbok i A4-storlek med 20 illustrationer att färglägga, rama in och hänga upp och dels som en vykortsbok med 20 vykort att färglägga och skicka iväg. Varje bok innehåller olika blomstermotiv, en mix av fotade blombladskollage och illustrerade, svartvita bilder. Passar för blomsterintresserade tonåringar och vuxna. Böckerna är illustrerade av Maria Trolle och utgivna av Pagina förlag.

fabelskogen-ett-aventyr-over-hav-och-land-en-tavelbok-20-ark-att-rama-inÄven Fabelskogen – ett äventyr över hav och land finns både som tavelbok i A4-storlek och som vykortsbok. Båda innehåller 20 ark vardera att färglägga. Man får följa med Grävling, Räv, Uggla och deras vänner i den magiska skogen när de går på upptäcksfärd, när de fiskar, plockar smultron och åker luftballong. På baksidan av varje bild finns en liten fabel om den magiska skogens djur och deras liv. Passar djurintresserade, både stora och små. Illustrerad av Ida Ahlgren och utgiven av Pagina förlag.

Sticka, sy och virka i sommar

DSC_0418

Jag har kollat igenom lite pyssel- och hantverksböcker nu inför sommarens alla projekt, så här kommer lite tips.

Mysigt i soffan – Stickade kuddar & andra mjuka projekt

Jag är egentligen inte alls duktig på att sticka, det är mer virkning och att sy som är min grej. Men stickade kuddar tycker jag är så mysigt och snyggt, så jag blev ändå nyfiken på den här boken. Och faktum är att projekten i den här boken inte alls verkar så svåra. Så här blir det nog några försök för min del. Framsidan luras lite grann i att man kan tro att det endast är stilrena projekt som finns med i boken, men så är inte fallet, utan här finns det också mycket fantasifulla och lekfulla projekt att välja bland. Det finns något för alla och det finns också projekt i olika svårighetsgrader, även om de allra flesta verkar mer enkla än svåra. I boken finns framförallt kuddar av olika slag, men också exempelvis filtar, sittpuffar, golvkuddar, ljuslyktor och gosedjur. Det allra mesta är stickat, men det finns också projekt man kan sy, trycka på tyg osv. Boken är skriven av Else Österberg och Camilla Arvidsson och utgiven av Ica Bokförlag.

Syjunta – 32 bra-att-ha-saker du kan sy själv

Den här boken är indelad i fyra olika kapitel: Praktiska prylar, Hem ljuva hem, Stök i köket och Barnens bästa. Boken innehåller framförallt projekt som är användbara, t ex glasögonfodral, laptopfodral, necessär, vetekudde, grytlappar, förkläde, napphållare och mycket mera. Längst bak i boken finns också lite sömnadsråd och förslag på saker som är bra att ha hemma inför sömnadsprojekten. Författarna gillar att köpa fina retrotyger och sy praktiska saker av dem, och jag tycker också mycket om retrotyger, så det finns otroligt mycket inspiration för mig i den här boken. Jag gillar också det faktum att boken innehåller just praktiska saker, jag vill inte sy bara för att det är kul, utan jag vill att mina alster faktiskt ska vara användbara också. Jag gillar också verkligen de otroligt fina retroinspirerande bilderna. Projekten verkar rätt enkla och det är tydliga steg-för-steg-anvisningar och illustrationer. Boken är skriven av Kicki Persson, Annika Messing och Sari Bohlin och den är utgiven av Ordalaget förlag.

Lätt att virka – Handgjorda projekt med vintagekänsla

Boken är indelad i kapitel som Till köket, Till vardagsrummet, Till Sovrummet, Till badrummet, Till barnrummet och Till utelivet. Boken inleds dock med ett kapitel som handlar om virkningens grunder. Fokus i boken ligger på praktiska och användbara alster, så som grytlappar, dukar, fodral till surfplatta, kuddar, tofflor, förvaringskorgar, filtar och väskor. Det jag gillar med dessa mönster är att många av dem har en vintagekänsla, men det är samtidigt en modern touch på dem. Jag hittar flera projekt som jag inte sett i andra virkböcker. Annars blir det lätt lite lika projekt när man tittar runt i många böcker. Alla projekt beskrivs informativt i både text och bild. Boken är skriven av Sara Sinaguglia och utgiven av Norstedts.

Snabbvirkat – Enkelt & kreativt till hemmet

Den här boken har betoning på projekt som är snabba att virka och projekt som är lätta att göra. Boken är indelad i tre kapitel: Inredning & Idéer, Accessoarer & Kläder och Saker & Prylar. Bland projekten som finns i boken hittar man exempelvis flaggspel, snören till gummistövlarna, väskor, ugglemobil, gosedjursgris, handledsvärmare, stolsitsar, pläd till katten, sänggavel, girlang, diadem och mycket annat. Boken fungerar bra både för nybörjare och mer erfarna virkare. En rolig sak med den här boken är att den är så färgglad. Även denna bok är lite retroinspirerad och det finns otroligt mycket inspiration att hämta. Boken är skriven av Susanna Zacke och Sania Hedengren och den är utgiven av Semic.

Virka mera – maskor, mönster och modeller för både nybörjare och virkentusiaster

Den här boken är betydligt mer omfattande än de tidigare böckerna. Den inleder med virkningens grunder. Därefter följer kapitlen Tolka ett mönster, Material, utrustning & förberedelser, Utveckla din virkning, Göra egna mönster, Om något blir fel, Avslutningar & dekorationer och Montering & Skötsel. Först därefter kommer virkbeskrivningarna, så det är alltså en gedigen faktadel i boken. Bland virkbeskrivningarna finns bland annat barnhattar, filtar, barnvagnstäcke, nalle, topp, jacka, tofflor, slips, väskor, brödkorg, kuddar och virkade burkar. Beskrivningarna är i sin tur indelade i fyra kapitel: Till barnen, Vuxenplagg, Accessoarer samt Köks- & inredningsdetaljer. Boken vänder sig både till nybörjare och mer erfarna och det finns jättemycket bilder både som inspiration och som för att tydliggöra beskrivningarna. Boken är skriven av Eva Wincent och Paula Hammerskog och den är utgiven på Ica Bokförlag.

Love at first stitch – Sy själv med retrokänsla

Det här är en annorlunda bok, fylld med mönster och beskrivningar, men också med sömnadsteknik och tips av olika slag. I början av boken förklaras grunderna i sömnad, där man får lära sig att trä symaskinen och sy en snygg söm. Man får också lära sig sy en scarf. Därefter ökas svårighetsgraden på, man får lära sig att använda mönster, välja tyger, nåla, kanta, stryka, pressa och att sy en pyjamas. I nästa kapitel handlar det mer om mönster, hur man tar sina egna mått, anpassar mönster, använder mellanlägg, syr i dragkedjor och syr en kjol. På så sätt fortsätter boken. Varje kapitel lär ut massor av fakta och för att man enkelt ska förstå denna fakta så får man också prova ett sömnadsprojekt. Det här är alltså mer en bok som handlar om sömnadens grunder och hur man blir bättre på att sy, snarare än en bok fylld med mönster och beskrivningar. Totalt finns det 7 retroinspirerade plagg att sy i boken, resten är mer fakta, tips och råd. Med hjälp av boken kan man så småningom också lära sig att skapa egna plagg och att anpassa mönster så att de får en personlig touch och passar en själv. Det finns många bilder och instruktionerna är väldigt tydliga steg för steg. Boken är skriven av Tilly Walnes och utgiven av Massolit förlag.

Julens söta saker

Julens söta saker (inbunden)Julens söta saker kom egentligen förra året, men av någon anledning så recenserade jag den inte då. När jag hade tema jul förra veckan dök den upp och eftersom jag inte hittat något inlägg om boken från förra året så skriver jag om den nu istället. I Julens söta saker har Therésia Erneborg samlat sina allra bästa julrecept. Boken innehåller allt ifrån svenska välkända klassiker till utländska julfavoriter och som pricken över i helt nya, läckra blivande favoriter. Boken innehåller kakor, bullar, efterrätter, julgodis och dessutom tips på allt möjligt, som hur man gör sin egen adventskalender, hur man väljer rätt julgran, hur man gör ett pepparkakshus och hur man serverar en riktigt bra adventsbrunch.

Boken är indelad i kapitlen Mjuka kakor och muffins, Bullar och söta bröd, Småkakor, Efterrätter, och Julgodis. Längst bak i boken finns också ett receptregister. Vad sägs om recept som Julmustkaka, Glöggmuffins, Julkryddad pumpapaj, White Christmas Cake, Julpavlova, Polkagriscookies, Pepparkakspannacotta, Saffranssemifreddo och Vit ischoklad. Dessa och många fler recept finns i boken varvat med mer klassiska recept på lussekatter, knäck och pepparkakor.

Julens söta saker är en jättefin bok för den som vill ha en bra samling julrecept med såväl traditionella som nyskapande recept. Bara genom att bläddra i boken får man en härlig julstämningskänsla i kroppen. Boken är också fylld av fina färgfoton som bidrar ytterligare till julstämningen. Boken är skriven av Therésia Erneborg, med foton av Josefin Casteryd och den är utgiven av bokförlaget Votum. Boken finns bland annat att köpa på Bokus och på Adlibris.

 

God Jul – Kakor, knäck och karameller

God jul : kakor, knäck och karamellerClara Lidström (Underbara Clara) och Annakarin Nyberg har under de senaste åren varit produktiva när det gäller gör-det-själv-böcker för barn. Nu är duon tillbaka med God Jul – kakor, knäck och karameller. Till skillnad från böckerna i serien Steg för steg så är denna bok inte tänkt att användas av barn utan vuxnas inblandning. Tvärtom så ligger fokus här på att göra saker tillsammans. Boken är fylld av tips på julpyssel, gå-bort-presenter och pynt samt recept på julgodis och julbak.

I boken finns 25 recept på allt från lussekatter, knäck och pepparkakor till polkamaränger, chokladtryffel, tårtbakelser och ingefärskola. Recepten är av olika svårighetsgrad – det finns något för alla. Men alla recept är lätta att följa och begripa. I boken samsas gamla klassiker med nya spännande favoriter. Det finns också julpyssel med i boken. Här finns beskrivningar på de klassiska smällkaramellerna, julhjärtana och kristyränglarna. Även dessa beskrivningar är lätta att följa. Till varje recept och pyssel finns fina bilder.

Det som jag tycker är bokens stora behållning är dess personliga tilltal. Egentligen är det inte svårt idag att hitta recept på lussekatter, pepparkakor och ischoklad, eller att hitta beskrivningar till klassiskt julpyssel som smällkarameller och kristyränglar. Men författarna har valt att infoga sina favoritrecept och sina favoritbeskrivningar, och dessutom har de en personlig inledning till varje recept. Pepparkaksreceptet exempelvis har gammelmormor Greta, 98 år, bakat i alla år och hon bakar fortfarande pepparkakor med barnbarnsbarnen på några av bilderna.

Fotona är också något alldeles extra. De utstrålar verkligen julglädje och därför är detta en underbar bok att bläddra i för att komma i julstämning. Det jag också gillar med den här boken är att den passar alla åldrar. Den passar lika bra för småbarnsmamman eller morfar som vill julstöka tillsammans med barn och barnbarn, till den vuxne som vill ha enkla recept inför jul. Man behöver inte alls ha några större förkunskaper i köket för att lyckas med många av recepten, och man behöver inte heller vara en van pysselälskare för att kunna sätta sig ner och göra smällkarameller med barnen utifrån dessa beskrivningar.

God Jul – kakor, knäck och karameller är utgiven av Rabén & Sjögren. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.

Rensa ut & lev lättare

Ända sedan jag läste Karen Kingstons Rensa i röran med feng shui har jag tilltalats av att rensa och organisera hemma för att må bättre i själen. Faktum är att vetenskapliga studier visar på att rensa upp i röran kan minska irritation och oro med upp till 20% och att vi får enklare att koppla av och bättre sömn. Att ha färre saker hemma och bättre ordning bidrar förstås till att man inte behöver lägga ner lika mycket tid på att exempelvis leta efter saker.

rensa-ut-lev-lattare-en-smart-guide-till-ordning-hemmaRensa ut & lev lättare – En smart guide till ordning hemma är en ny svensk bok inom samma ämne. Boken är skriven av Eva Maria Karlander, som är diplomerad friskvårdsterapeut med specialisering på stresshantering. Hon har också en välbesökt blogg, Rensaut.nu, där man som läsare har kunnat följa hennes egen resa från en prylbelastad tillvaro till en mer harmonisk vardag. I denna bok delar hon nu med sig av sina erfarenheter, smarta råd och tips samt guidar till hur man själv kan göra samma sak i sitt eget hem.

Många böcker inom detta ämne har goda ambitioner, men jag tror att en del läsare blir avskräckta vid tanken på att rensa och röja i hela sitt hus med en gång. Sådana stora projekt brukar ha en tendens att gå i graven väldigt snabbt, helt enkelt för att det blir alldeles för överväldigande. Men den här boken har en väldigt smart utformning. Den är nämligen indelad i 52 kapitel, där tanken är att man vecka för vecka ska ta hand om ett område i sitt hem. På så sätt pågår processen med att rensa ut hemma i ett helt år. Jag tror att den tanken är väldigt god, dels blir projektet mindre överväldigande, men dels skapas också tid för eftertanke och reflektion. Det är också lättare för en familj att faktiskt kunna ta sig tiden i ett annars hektiskt vardagsliv. Bland dessa 52 veckoteman finns också 5 veckors ”semester”, då man inte ska göra någon praktisk rensning, men där eftertanken istället finns med. Självklart väljer man ju själv hur man vill använda boken, kanske vill man att något av dessa veckoteman ska ta längre tid än en vecka eller så kanske man under en ledig vecka tar sig tid att göra två eller tre veckoteman på samma gång. En del saker är ju inte heller relevanta för alla familjer, exempelvis Trädgård, Uteplats, Bilen, Tvättstugan och Musikinstrument. Men med denna struktur så blir det avsevärt enklare att lägga upp en struktur för att rensa i sitt eget hem.

Förutom dessa 52 veckoteman så finns det många andra tips och råd i boken. Till exempel finns det ett avsnitt som handlar om varför så många hamstrar och samlar på sig saker. Ett annat avsnitt behandlar vad man kan göra med de saker som man rensat ut och hur man blir av med dem på bästa sätt. Man kan också läsa om hur man kan planera sin shopping för att inte snabbt fylla sitt hem med onödiga prylar igen. Användbara tips på struktur och förvaring är också ett genomgående tema som återkommer många gånger i boken. Dessutom finns det här och var intervjuer med intressanta personer. Efter varje veckotema finns en liten rubrik med förslag på belöning. För har man varit duktig och rensat hemma är man väl förtjänt att unna sig en belöning av något slag. Jag tyckte först att denna rubrik var överflödig. Men sedan kom jag på att det är en väldigt bra tanke eftersom man då får ett femtiotal tips på belöningar som inte har sitt fokus på shopping, vilket känns tänkvärt och användbart.

Jag gillar Rensa ut & lev lättare skarpt. För mig som har läst många sådana här böcker tidigare så innehåller boken kanske inga nyheter egentligen. Men det som är nytänkande med boken är dess struktur och utformning. Jag tror att många läsare uppskattar strukturen och känner att det inte behöver vara ett så stort projekt trots allt att rensa i hemmet. Dessutom skriver författaren väldigt bra, medryckande och pedagogiskt. Formgivningen är också modern och snygg. Vill man ta itu med röran i sitt hem och få ett mer harmoniskt hem så rekommenderar jag varmt Rensa ut & lev lättare.

Boken är utgiven av Hoi förlag. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.

 

 

Brokiga syboken

brokiga-sybokenIgår skrev jag om antologin En liten skär & alla bråkiga brokiga. Om man gillar liten skär och alla de små brokiga så kanske man gillar även denna bok. Med hjälp av Brokiga syboken kan man nämligen sy sina egna små personliga dockor från Stina och Carin Wirséns brokiga värld. Boken innehåller grundmönster och tips både för dockor och kläder. Designen bestämmer man själv, vilket innebär att det finns gott om möjlighet till skaparlust. Beskrivningarna är tydliga, enkla och pedagogiska. Boken vänder sig till barn med sitt tilltal, men det krävs att en vuxen hjälper till med sax och symaskin. Dockorna är lite mer avancerade, men kläderna kan många barn göra själva. Varför inte ha en härlig pysselstund tillsammans med ditt barn. Eller skapa dessa roliga dockor och ge bort i present till barn eller barnbarn. Möjligheterna är oändliga.

Brokiga syboken är skriven och illustrerad av Anna Hörling och Stina Wirsén och det är Bonnier Carlsen som har gett ut boken.

 

Sticka retro: Varmt och stickat som förr

sticka-retro-varmt-och-stickat-som-forrVissa plagg går aldrig ur tiden. Vissa plagg förtjänar att leva vidare och stickas och bäras av nya generationer. Sådana plagg har Eva Trotzig samlat i boken Sticka retro: Varmt och stickat som förr. Där finns såväl retrotrendiga favoriter som stilfulla klassiker. Det finns vantar, mössor, sockar, tröjor, men också kragar, handledsvärmare och andra piffiga detaljer. I boken hittar vi bland annat en blommössa till bebisen, filtade vantar, sportgarnityr, patentstickad halsduk, kalaskragar, yllebyxor, knästrumpor, morfars tröja och våffelstickad halsvärmare. Längst bak i boken finns också ett faktaavsnitt. Boken har tydliga och pedagogiska beskrivningar och inspirerande foton. Den utges av Bokförlaget Semic.