Alla orden i mig

Alla orden i migAlla orden i mig är skriven av Karin Erlandsson. För mig är hon mest känd som författare till barnboksserien Legenden om Ögonstenen, men hon har även skrivit deckare och böcker i andra genrer. Det här är hennes bok om skrivande. Den är uppdelad i två delar, där bokens första halva är en samling texter om att skriva, och om allt som hör skrivandet till, allt ifrån rutiner och privatekonomi till författarbesök, jämställdhet och stress. Här skriver hon öppenhjärtigt och personligt om en författares vardag, där glamouren ofta lyser med sin frånvaro, men där kärleken till orden och texten slår allt.

Den andra halvan av boken utgörs av en skrivdagbok. Start sker sommaren 2014 då hon bestämmer sig för att skriva två böcker på tre månader. I skrivdagboken får vi verkligen ta del av Erlandssons skrivarmöda och författarvardag, dag för dag, vilket ger en unik inblick i, inte bara en utan två, romaners tillblivelse.

Det är en intressant bok tycker jag som själv drömmer om att skriva. Jag som också har läst flera av hennes böcker tycker också att det är roligt att få en inblick i författandet av ett par av dem. Alla orden i mig rekommenderas varmt till de som tycker om skrivande och/eller vill läsa om ett författarskap. Boken är utgiven av Schildt & Söderströms förlag.

Handbok i kreativt skrivande

I januari gjorde jag ett samlingsinlägg med ett gäng av de skrivarhandböcker som kommit de senaste åren. Nu har ytterligare en sådan bok letat sig hem till mig. Handbok i kreativt skrivande heter den. Den är skriven av Joy Kenward och illustrerad av Ruth Allen.

På baksidan står det:

Var du än befinner dig i ditt skrivarliv, så kommer du att ha stor nytta av en hjälpande hand när det gäller att frammana och utveckla din berättarröst. I Handbok i kreativt skrivande får du råd, tips, inspirerande övningar och vägledning – alla de verktyg du behöver för att komma vidare med ditt skrivande, vare sig det handlar om prosa eller poesi, fack- eller skönlitteratur.

Handbok i kreativt skrivande

Och inspirerande är just vad den här boken är. Den är indelad i tio kapitel och kan därmed användas som en kurs på tio lektioner, men man kan också välja att läsa det kapitel som känns mest relevant för stunden. Genomgående i boken finner man exempel och tomma sidor att skriva och öva på. Ibland får man testa sig fram bland olika metoder, ibland är det ens fantasiförmåga som sätts på prov. Intressant nog fokuserar boken mycket på ens egna berättarröst, det som gör en så unik som författare, och flera av övningarna är till just för att försöka locka fram denna berättarröst. Så gott som varje uppslag innehåller övningar som gör att man utvecklas som författare. Och det är just det som gör att boken får en särställning bland andra skrivarhandböcker på marknaden. Här är det inte bara en massa tråkig fakta, utan här får man verkligen utvecklas och inspireras. En fin present till alla med skrivarambitioner!

Handbok i kreativt skrivande är utgiven av Louise Bäckelin förlag och den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris och på Bokus.

Misslyckas igen, misslyckas bättre

Misslyckas igen, misslyckas bättre : anteckningar om skräck och skrivandeJohn Ajvide Lindqvist är en av Sveriges mest kände skräckförfattare. Hans debutroman Låt den rätte komma in utkom 2004 och sedan dess har han släppt sex romaner till samt ett antal noveller. Han har också skrivit Misslyckas igen, misslyckas bättre – anteckningar om skräck och skrivande som kom förra året. Det är en unik bok. Med utgångspunkt i den allra första anteckningen från november 2000 får vi följa arbetet med hans sju romaner ända till X – den sista platsen som utkom 2017.

Det här är en bok som berättar om skrivandets vedermödor och livet som författare, men också en bok för de som vill titta in bakom kulisserna i den speciella fantasivärld som är John Ajvide Lindqvists. Det är ingen regelrätt instruktionsbok för den som letar efter en författarhandbok. Däremot är det en bok som handlar om själva skrivarprocessen. Hur det går till att komma på idéer, karaktärer, skriva, skriva om, skicka in till förlag, vänta på antagning, skriva om och om igen och slutligen få boken utgiven. Jag har inte läst alla Ajvide Lindqvists böcker tyvärr, men för den som har gjort det kan man säga att den här boken innehåller extramaterialet, allt det där som DVD-filmer brukar innehålla – tankarna bakom, scener som strukits, kommentarer, anekdoter, förklaringar. I förordet berättar Ajvide Lindqvist att han har ungefär 1500 sidor med anteckningar till de sju romaner han hittills har skrivit. Tänk vilken skatt att ha dessa anteckningar kvar. Och nu kan vi dessutom ta del av många av dem.

Jag hoppas att dessa tankar kan vara av intresse för någon annan och främst då givetvis personer som vill veta hur det fungerar att vara författare, hur man tänker och varför man tänker så. Samt folk med ett osunt intresse för just mina böcker, så klart.

Jag tror att jag hade fått ännu större behållning av boken om jag hade läst Ajvide Lindqvists romaner innan. Men den är absolut läsvärd ändå. Skrivandets vedermödor och en författares funderingar kan visserligen vara unika, men också till viss del allmängiltiga. Och alla hans lärdomar som han samlat på sig under sitt eget yrkesliv är oerhört intressant och användbart. Jag blir dessutom sugen att läsa resten av hans romaner och att efteråt, eller kanske parallellt läsa denna bok igen. Har ni läst denna bok? Och har ni läst John Ajvide Lindqvists romaner?

Misslyckas igen, misslyckas bättre – anteckningar om skräck och skrivande är utgiven av Ordfront förlag. Den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller Bokus.

Nya skrivhandböcker

Facit - konsten att skriva krönikor  Skriv först. Fråga sen : manual för nybörjare   Ett, två, tre, fackbok! : från idé till framgång   Skrivboken  Att skriva barn- och ungdomslitteratur

Ni som följt bloggen ett tag kanske känner igen att jag gärna läser och skriver om skrivhandböcker. Skriva har alltid varit ett av mina största intressen. Jag har dessutom jobbat professionellt med att skriva i många år, både som journalist och som lektör, recensent och författare. Dessutom har jag ju drivit den här bloggen i snart 12 år, vilket förstås kommer ur ett stort läs- och skrivintresse. Senaste åren har det dykt upp ett antal nya skrivhandböcker och några av dessa har jag samlat på mig och läst med stor hängivenhet.

Facit – konsten att skriva krönikor är skriven av Patrik Lundberg. Han har också skrivit i hela sitt liv och då var det framförallt en form av skrivande han lockades av, nämligen krönikor. Han lärde sig det den långa vägen genom att öva varje dag och studerade såväl retorik som litteratur och journalistik. Facit är boken som han önskade fanns där när han sydde ihop sin egen utbildning i att skriva krönikor. Boken innehåller verkligen allt man behöver veta för att börja skriva krönikor/kåserier och liknande texter. Det finns även flertalet övningar och dessutom intervjuer och stalltips från mästare inom krönikor. En väldigt matnyttig och innehållsrik bok som dessutom är väldigt snyggt formgiven. Facit – konsten att skriva krönikor är utgiven av Natur & Kultur. Den finns på Adlibris och på Bokus.

Skriv först. Fråga sen – manual för nybörjare är skriven av författaren PC Jersild som samlat sina erfarenheter från mer än femtio års verksamhet som författare. Han diskuterar i 27 kapitel sådant som Att börja, Att välja, Arbetsvanor, Dramaturgi, Genrer, Synopsis, Tempus, Kritik och respons samt Romanens död. Han menar att regler för skrivandet och förnuftet riskerar att skrämma bort kreativiteten och fantasin. Därav bokens titel ”Skriv först. Fråga sen”. Jag gillar Jersilds resonerande form. Han ger förvisso också konkreta tips och råd, men ägnar också en hel del tid åt att resonera och diskutera kring olika faktorer kring skrivande, vilket är väldigt intressant att ta del av. Dessutom ger han många intressanta referenser till såväl sitt eget författarskap till många andra böcker. Skriv först. Fråga sen – manual för nybörjare är utgiven av Albert Bonniers förlag och finns på Adlibris och på Bokus.

Ett, två, tre, fackbok! Från idé till framgång är skriven av Lotte Mjöberg. Den utmärker sig eftersom den är en av få böcker (vad jag vet) som handlar specifikt om att skriva fackböcker. Den är indelad i tre delar: Förberedelse, Skrivande och Avslutning som var och en består av en rad olika kapitel. En sak som ofta skiljer fackboksskrivande från skönlitterärt skrivande är ju just förberedelserna, att man kanske måste göra mycket research innan man ens kan börja skriva och jag uppskattar att Mjöberg ägnar så pass stor del av boken åt detta. Boken följer också en tydlig kronologisk ordning – från idé till framgång – alltså från att man får idén om att man ska skriva en bok till dess att boken finns ute i handeln. Boken innehåller mycket personliga reflektioner, Mjöberg har gedigen erfarenhet av att skriva fackböcker och att lära ut hur man skriver fackböcker. Den innehåller också många exempel från olika böcker samt att Mjöberg bjudit in andra fackboksskribenter som delar med sig av sina erfarenheter. Jag har själv skrivit en fackbok och har funderingar på att skriva en till i framtiden och jag blev väldigt inspirerad under läsningen av denna. Ett, två, tre, fackbok! Från idé till framgång är utgiven av Ordfront förlag och finns på Adlibris och på Bokus.

Skrivboken – En bästsäljande spänningsförfattares samlade råd är skriven av Kristina Ohlsson. Hon är en av Sveriges mest sålda författare och skriver allt från barnböcker till deckare för vuxna. Jag har läst nästan alla böcker hon skrivit och tyckt mycket om dem. Därför är det extra kul att få läsa denna bok där hon generöst delar med sig av sina bästa råd till alla som älskar att skriva och drömmer om att bli författare. Hon utgår mycket från sitt eget författarskap och berättar i bokens första del om hur hennes böcker kommit till, hur det gick till när hon själv debuterade med Askungar och hur hennes skrivarliv ser ut. I bokens andra del har hon samlat tankar och råd om att skriva spännande sagor för vuxna och barn, från hur hon förbereder sig till hur hon skriver och därefter hur hon redigerar. En personligt hållen, inspirerande och väldigt peppande bok för alla som själv vill bli en bästsäljande spänningsförfattare. Skrivboken – En bästsäljande spänningsförfattares samlade råd är utgiven av Piratförlaget och finns på Adlibris och på Bokus.

Att skriva barn- och ungdomslitteratur är skriven av en lång rad skribenter med Helene Ehriander som redaktör. Hon har jag haft som lärare när jag gått kurser i barn- och ungdomslitteratur på Linnéuniversitetet och jag vet att hon både brinner för och behärskar sitt ämne. Den här boken har lite annat angreppssätt än de tidigare böckerna jag skrivit om idag eftersom den har ett mer vetenskapligt angreppssätt och är därmed inte lika lättläst. Den här boken är tänkt att vara kurslitteratur på kurser som behandlar barn- och ungdomslitteratur och kreativt skrivande. Det som gör den här boken unik är förstås att den fokuserar på skrivande för just barn och unga och vad som kännetecknar berättelser avsedda för barn och unga. Vad skiljer denna form av litteratur från vuxenlitteratur, hur skapar man ett tilltal som passar barn och unga och hur kan man ta sig an de svårigheter som kan uppstå när man skriver denna typ av litteratur. För mig som brinner för just barn- och ungdomslitteratur är detta en guldgruva. Det finns ju väldigt få böcker som handlar specifikt om just skrivande för barn och unga och jag riktigt suger åt mig av kunskapen från skribenterna. Att skriva barn- och ungdomslitteratur är utgiven av Studentlitteratur och finns på Adlibris och på Bokus.

Läs mig – en kreativ PR-handbok

Läs mig! : en kreativ PR-handbokI och med att bokbranschen har växt, utgivningsmöjligheterna ökat explosionsartat och allt fler ger ut sina böcker själv utan att ha ett stort förlag i ryggen så har det också kommit fler frågor som har med PR, marknadsföring och försäljning att göra. Marthina Elmqvist har under många år jobbat med dessa frågor och har nu gett ut en bok där hon samlat sin kunskap. Läs mig! En kreativ PR-handbok är precis vad titeln antyder, nämligen en bok som vänder sig till författare eller små förlag. Den innehåller massor med råd och tips för den som behöver marknadsföra sina böcker eller sitt författarskap med en liten budget.

Boken handlar till exempel om hur man kan kontakta pressen, hur man skriver ett bra pressmeddelande, hur man skaffar sig många följare i sociala medier, skillnaden mellan bra och dåliga recensioner, att skapa releasefester, hur man gör lyckade författarframträdanden, bokprisernas betydelse, hur man säljer in sig till bokhandlar i Sverige, vart på nätet man måste synas, hur man skaffar sig en litterär agent och mycket mer.

Jag som själv gett ut två böcker och dessutom jobbat som frilansjournalist och drivit denna bokblogg i 11 år har erfarenhet från båda sidorna, alltså både att man som författare vill nå ut och att man som journalist/bokbloggare ibland blir översköljd av förfrågningar från författare som vill att man ska läsa och skriva om deras böcker. Jag tycker att den här boken är jättebra. Så många gånger jag har sett mindre bra pressmeddelanden eller reklammejl och tänkt att det borde finnas en bok som ger tips och råd för författare som vill nå ut. Och nu finns den boken! Här kan man verkligen läsa allt man behöver. Lära sig bokbranschen utifrån och in. Ta reda på hur man gör rätt. Men också få stöd om man ändå gjort misstag. Det finns massvis med konkreta tips och råd, dessutom helt anpassade till den svenska bokbranschen. Förtydligande exempel och checklistor gör också innehållet mer lättillgängligt. Jag gillar de avsnitt där Elmqvist skriver om vad som är rimliga förväntningar. Vad är egentligen rimligt att hoppas på när det gäller antal bokrecensioner/antal sålda ex och liknande? Om man har rimliga förväntningar och kunskaper kring bokbranschen är det lättare att lyckas och man minskar riskerna för att bli besviken. Med rätt kunskap är det också lättare att fokusera sin energi och budget till det som har störst chans att ge rätt resultat. Det här är en måste-bok att ha i bokhyllan för alla aspirerande författare och en självklar present till alla som har blivit eller drömmer om att bli utgiven.

Läs mig! En kreativ PR-handbok är utgiven av förlaget Calidris och finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris och på Bokus.

Skriva poesi – om diktandets hantverk

Skriva poesi : om diktandets hantverkDet är väl inte särskilt förvånande att jag gillar att skriva – jag har haft den här bloggen i 11 år nu och nästan lika länge jobbade jag som journalist innan jag skolade om mig till bibliotekarie. Numera är skrivandet ett fritidsintresse snarare än min heltidssysselsättning, men det är ändå roligt att läsa facklitteratur om skrivande av olika slag. Nu har jag till exempel läst om att skriva poesi i Mats Söderlunds Skriva poesi – om diktandets hantverk. Söderlund har själv publicerat flera diktsamlingar och han har varit ordförande för Sveriges författarförbund. Han ansvarar också för avdelningen Poesiskolan i tidningen Skriva som är Sveriges ledande magasin för skrivande människor. Denna bok är också publicerad av Offside Press/Tidningen Skriva.

I denna bok får man lära sig hur man skriver en dikt, från första tanken till fullvärdig dikt. Men också hur man hittar tonen, använder rätt rytm och hur man arbetar med teman. I varje kapitel finns exempel på olika dikter som analyseras för att ta reda på hur poeterna gör för att trollbinda sin publik. Här finns exempel från såväl antiken som samtiden och det ges exempel på olika typer av poesi för att visa på hur bred genren faktiskt är. Boken vänder sig också till en bred målgrupp – metoderna funkar lika bra för den som vill använda klassiska versmått till den som vill ställa sig på en poetry slam-scen. Här finns massor av konkreta tips och råd om hur man skapar stämning med ljud, fyller sina poetiska bilder med kontraster, skapar lyrisk komplikation, hittar diktens smärtpunkt och mycket mer. Alla tips och metoder leder framåt tills man i slutet av boken skriver färdigt sin dikt. Slutligen får man tips om hur man skriver en hel diktsamling och skickar in till förlag eller publicerar själv. Tycker man om att skriva poesi – eller aldrig har gjort det och vill testa – så är Skriva poesi – om diktandets hantverk alltså en innehållsrik, läsvärd bok med massor av råd. I alla fall kring själva hantverket, resten måste finnas inne i en själv, precis som Mats Söderlund skriver:

Att skriva en handbok i att skriva poesi är en paradox. Som att skriva en handbok i magi. När du avslöjar tricket upphävs samtidigt magin.

Det är därför en handbok i poesi aldrig i sig kan vara tillräcklig.

Du kan lära dig hantverket.

Men magin måste du tillhandahålla själv.

Boken finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris och på Bokus.

Läsa för integration

Läsa för integration : en metodhandbokLäsa för integration är en inspirations- och metodbok för den som arbetar med läsfrämjande. Framförallt handlar den om läsfrämjande för nyanlända. Läsa för integration, eller LFI som det kallas, är en öppen läsfrämjande verksamhet för barn mellan 3-11 år och deras medföljande vuxna. LFI främjar läsning och skapande genom högläsning och improvisationsteater och har som mål att varje barn ska ha ordets makt och en arena att agera på. Det handlar alltså om att ge barn arenor där de kan möta litteratur på och där de har möjlighet att skapa och vara delaktiga. Man har en tanke om att språket är en avgörande nyckel för individens frihet och möjlighet att ta tillvara på sina möjligheter. LFI är ett projekt som från början startades i Södertälje och som håller på att spridas ute i landet. Verksamheten använder sig av metoder som högläsning och workshops. Tanken är att tröskeln för att familjerna ska komma till verksamheten ska vara mycket låg och därför är aktiviteterna gratis och lättillgängliga.

Läsa för integration är en bok som handlar om denna metod och som är tänkt att vara ett hjälpmedel för den som är intresserad att dra igång en egen liknande verksamhet. Här finns mängder av inspiration likväl som konkreta tips och råd för att arbeta läsfrämjande. Boken är uppdelad i tre kapitel. I det första kapitlet får man lära känna verksamheten Läsa för integration. Här beskrivs exempelvis deras värderingar och deras vision. I det andra kapitlet berättar författarna om arbetssätt och metoder. Här får man alla konkreta råd som man kan ta till sig till sin egen verksamhet. I det tredje kapitlet redogör författarna för varför det finns ett behov av LFI:s metoder och arbetssätt. Boken avslutas med hälsningar, tips och lärdomar från de som har jobbat med och utvecklat LFI. Det här är en inspirerande bok. Den är i första hand inte inriktad på skola och bibliotek där jag jobbar, men många av övningarna, tipsen och förslagen kan användas även inom denna verksamhet. Därför tror jag att en bred målgrupp har nytta av boken, inte minst som inspiration.

Läsa för integration utges av förlaget En bok för alla. Boken finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller på Bokus.

Skrivet om skrivande

Skrivet om skrivande : skrivfrämjande böcker, övningar och aktiviteterFörfattare är drömyrket för många och det finns massvis med böcker om skrivande – handböcker som ger råd, inspirerar och väcker tankar, som berättar hur du skriver barnböcker, bästsäljare, filmmanus och memoarer.

De flesta av de böcker som handlar om skrivande finns samlade i den här boken, Skrivet om skrivande, av Sebastian Lönnlöv. Han har samlat mer än 250 boktips. Böcker om skrivande finns samlat i olika kategorier, men också kortfattat recenserade. Inte nog med det, i boken finns också ett omfångsrikt avsnitt med skrivövningar och exempel på skrivfrämjande aktiviteter. I elva intervjuer berättar bibliotekarier och lärare om hur de arbetar med att uppmuntra och utveckla skrivande – och om varför det är så viktigt. I baksidestexten står ett bra och tänkvärt citat: ”läsning öppnar dörren till andra världar, men skrivandet kan skapa helt nya universum”.

Skrivet om skrivande är en guldgruva för alla som jobbar med att inspirera andra till att skriva egna texter. Bibliotekarier och lärare av olika slag är en av målgrupperna. Jag har själv hittat många guldkorn och inspiration till roliga aktiviteter jag skulle kunna göra på mitt jobb. Men boken är förstås också en utmärkt utgångspunkt för alla blivande författare som vill hitta inspiration, skrivövningar och lästips när det gäller böcker om skrivande. Boken är utgiven av BTJ förlag och finns att låna på bibliotek eller att köpa på Adlibris och på Bokus.

Drömmen blev sann – 10 författare berättar

Boken Drömmen blev sann – 10 författare berättar riktar sig till alla som drömmer om att bli författare och som vill ha goda råd och tips på vägen till att bli publicerad. I boken beskriver tio författare sin väg till författarskap. De berättar om hur det gick till för dem från att de skrev kontrakt tills det att boken blev utgiven. Deras väg till författarskapet har inte sett likadan ut och det är väldigt spännande att ta del av allas drömmar och vägen till publicering. Författarna delar med sig av sina bästa råd till andra skribenter som drömmer om att ge ut en bok. Man får också läsa om hur förlagsbranschen fungerar och hur det funkar med marknadsföring och stipendier.

Sanna Juhlin är den som kom på idén till boken och som även är den som har gjort allt arbete med att intervjua författarna och sammanställa boken. De övriga medverkande författarna är: Barbro Bäcklund, Björn Calander, Charlotte Cerps, Jenny Dahlberg, Marit Deubler, Andreas Landgren, Leif Möller, Annelie Rosendahl och Anette Skåhlberg. Drömmen blev sann – 10 författare berättar är utgiven på Vulkan 2009.
Jag har själv gett ut en bok förra året. Jag hade turen att få uppdraget via ett etablerat förlag. Jag fick royalty som överrensstämmer med branschgenomsnittet och kontraktet var seriöst utformat. Men nu i efterhand har jag insett att alla förlag inte är seriösa och alla följer inte samma rekommendationer när det gäller royalty, marknadsföring, friex och så vidare. Därför är det oerhört intressant att ta del av tio författares erfarenheter och upplevelser. Förlagsbranschen är en djungel om man inte är insatt och Drömmen blev sann är en bra guide att få svar på många av de frågor man har som drömmande eller nybliven författare. Den rekommenderas till alla som tycker om att skriva, oavsett om man bara gör det för byrålådan eller om man drömmer om att få sina texter publicerade.

Väck läshungern

Väck läshungernVäck läshungern är skriven av Anne-Marie Körling, lärare, författare och föreläsare. Hon var Sveriges läsambassadör mellan 2015 och 2017 och hon har också tilldelats Svenska Akademiens svensklärarpris för sina läsfrämjande insatser. Den här boken vänder sig till föräldrar och mor- och farföräldrar. Eller egentligen kanske till alla som har barn i sin närhet och vill väcka deras läshunger. Den innehåller också många tips såväl för lärare som för bibliotekarier och är läsvärd för alla som på något sätt är intresserad av barn och läsning. Som många av er säkert redan vet så har läsandet bland unga sjunkit, liksom andelen vuxna som läser för sina barn. Det samhälle vi lever i idag är stressigt och med ett enormt utbud, det finns så mycket som pockar på vår tid och uppmärksamhet. Men hur ska vi förändra den negativa trenden? Vad ska vi göra rent konkret för att öka barnens läslust?

Många tips får vi i denna bok. Anne-Marie skriver personligt, inspirerande, peppande och helt utan pekpinnar. Hon förespråkar att vi måste sänka trösklarna till litteraturen och inte ha så höga krav. Helst också minska på det nyttokrav som vi alltför ofta har på läsning och istället fokusera på läslust och läshunger. Hon tycker att vi kan börja med att läsa högt redan för det lilla barnet i magen, svårare än så är det egentligen inte. Och sedan gäller det att aldrig sluta läsa högt. Att läsa och lyssna till berättelser får oss att tänka, känna och förstå oss själva och andra bättre. Det finns många studier som visar på fördelarna med högläsning och dessutom tycker de allra flesta barn om att lyssna till någon som läser för dem. Tyvärr har vi vuxna så många gånger krav på oss själva som säger att vi måste läsa på ett visst sätt eller att vissa böcker skulle vara bättre än andra att läsa. Sådana krav behöver vi absolut inte ställa på oss själva och det förmedlar författaren så bra i den här boken.

Jag kommer att ha stor nytta av Väck läshungern när jag är ute på föräldramöten och pratar om högläsning inför föräldrar, men allra helst skulle jag vilja att boken vore obligatorisk läsning för alla föräldrar. Det är viktigt med läsning, men det är också otroligt roligt med läsning och man får en mysig stund tillsammans där man delar en speciell upplevelse ihop ifall man läser tillsammans med sitt barn så jag hoppas att många föräldrar blir inspirerade av boken.

Väck läshungern är utgiven av Brombergs förlag och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.