Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

februari 2018
M T O T F L S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Personlig utveckling

Vem bestämmer över din tid?

Vem bestämmer över din tid? : konsten att frigöra tid och energi (inbunden)Vem bestämmer över din tid? Konsten att frigöra tid och energi handlar om precis det som titeln antyder. På baksidan står det

Försöker du lösa ditt livspussel, men har för många bitar? Vad skulle det ge dig att använda tiden mer som du önskar – eller har du inte ens hunnit tänka efter vad du skulle vilja göra då?

Författaren till boken, Petra Brask, har över 20 års erfarenhet av att lära människor handskas med tiden och livet. I boken delar hon med sig av de bästa tipsen och de mest konkreta verktygen som hjälper dig att frigöra tid och energi. Boken har tio kapitel: Tid och energi – allt kostar, Vår stenåldershjärna har svårt att beräkna tid, Säg nej – rensa och välj bort, Planera för att fokusera, #digitalflexibilitet, Tid att reflektera, utvecklas och blomstra, Möte för mötets skull i jakten på konsensus, @vbrott på vägen till sammanbrott, Skapa smidiga system och en hjälpsam struktur samt Resten av livet då. Tillsammans täcker de väldigt mycket inom området tid, produktivitet, planering, effektivitet, personlig utveckling, livspussel, stress, tidstjuvar och balans i livet. Det väcks intressanta tankar, frågor och funderingar hela tiden medan man läser, men det finns också konkreta exempel och bra övningar. Allt för att man på bästa sätt ska kunna tillämpa författarens råd i sitt eget liv. Bokens stora behållning är just också alla de tips, råd och verktyg man får.

Jag har läst ganska mycket inom detta område tidigare och jag blir glad när jag ser att författaren har med många av mina favoritböcker i sin referenslista längst bak i boken. Just det är också en av bokens stora behållningar, att författaren inte är låst till en speciell metod, utan hon har plockat godbitarna ur många olika metoder och satt ihop dem med egenutvecklade verktyg så det är en alldeles egen, unik blandning hon presenterar. Jag gillar också att hon ser till hela livet, inte bara jobbet, inte bara fritiden, utan hon förespråkar en balans mellan alla delar av livet. Allt presenteras på ett lättläst och lättsamt sätt, så det är lätt att ta till sig bokens innehåll.

Vem bestämmer över din tid är utgiven av förlaget Lava och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.

Det kommer att gå över

Det kommer att gå över : en överlevnadsguide och tröstebok för dig som är deprimerad, nedstämd eller bara har tappat kontakten med din livsglädjeDet kommer att gå över beskrivs som en överlevnadsguide och tröstebok för dig som är deprimerad, nedstämd eller bara har tappat kontakten med din livsglädje. Jag gillar sådana här böcker, det finns ett stort behov av dem, det vet jag. Och när man är drabbad och mår dåligt så känner man sig ofta väldigt ensam. Att få läsa andras berättelser, kunna känna igen sig, känna att man inte är ensam, samt att få stöd, tips och råd från en sådan här bok kan vara guld värt. Det är inte en bok man läser rakt igenom, det orkar man ju inte alltid när man mår dåligt. Istället är detta en bok att bläddra i när man känner för det. Det finns citat, bilder, korta texter, längre texter, listor och så Maggans egen berättelse om sina erfarenheter. Det är lättläst, inspirerande och trösterikt. En perfekt bok för alla som mår dåligt och behöver kloka råd eller bilder att drömma sig bort i. Fin bok att ge bort också för att visa att man tänker på någon som man vet inte mår så bra.

Det kommer att gå över är skriven av Maggan Hägglund. Den är utgiven av Libris bokförlag och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.

Yoga – passion och närvaro i livet

Bildresultat för yoga passion och närvaro i livet adlibrisMånadens tema här på bloggen är liv och död. Återigen ett stort tema som går att tolka det lite som man vill, men just nu har jag mest fastnat för att skriva om böcker där titeln innehåller orden liv eller död.

Yoga – passion & närvaro i livet är skriven av Malin Berghagen. Hon har själv hittat ett nytt sätt att leva sitt liv tack vare yogan som ledstjärna. Hon har bytt ut gamla mönster och dåliga vanor och istället införlivat en sundare livsstil med hälsosam mat, yogaövningar och ett månande om sig själv och andra. I den här boken delar hon med sig av sina yogaverktyg, recept, träningstips och mycket annat smått och gott. Tanken är att boken ska vara en sann inspirationskälla. Hon har också intervjuat olika personer, främst olika yogalärare, för att låta dem berätta om sina möten med yogan. Boken har fyra kapitel: Närvaro, Passion, Leva yogiskt och Yogamat. Dessutom finns inledning och ett avslutande kapitel.

Yoga – passion & närvaro i livet är helt enkelt en inspirationsbok. Den passar bra att bläddra i då och då, läsa ett stycke här och var eller drömma sig bort bland bilderna. Den innehåller inga djuplodande texter, snarare tvärtom. Däremot innehåller den en hel del visdom. Personliga betraktelser varvas med korta, läsvänliga texter om livet och om att leva ett sant, sunt, hälsosamt liv så som man vill leva, så som man är tänkt att leva. Något vi alla kan behöva påminnas om emellanåt. En bra bok också för den som är nyfiken på yoga och vill introduceras skonsamt till ämnet. ‘

Boken är utgiven av Semic bokförlag och finns bland annat att köpa på Bokus.

Plikt eller passion – finn din grej

Plikt eller passion : finn din grej - en metod för dig som vill komma vidare i livetDen här månaden har bara swischat iväg, jag har inte alls hunnit recensera så många böcker på månadens tema Inspiration och passion som jag hade tänkt mig. Nytt jobb och den omställning det är att börja jobba heltid efter föräldraledighet har tagit mer tid och energi än jag trodde. Men det är kul, jag trivs jättebra på jobbet, att äntligen få jobba med böcker som ju är min stora passion, så det känns bra hur som helst.

Ja, böcker är min passion, eller egentligen är det lite bredare än så; böcker/läsning/skrivande. Men alla har ingen sådan passion. För mig tog det länge innan jag insåg vad som var min grej i livet, jag håller ju på att plugga till bibliotekarie nu, jag började vid 35 års ålder tror jag det var. En fyraårig utbildning på distans, trots att jag har fyra barn och heltidsjobb. Men det är det värt, just eftersom det är min passion. Men det dröjde som sagt ända fram tills nu innan jag upptäckte det. Jag har helt andra yrkesbanor och en helt annan universitetsutbildning bakom mig faktiskt. Men hur gör man då för att hitta sin passion, att hitta sin grej?

Boken Plikt eller passion – finn din grej – en bok för dig som vill komma vidare i livet av Anna Iwarsson och Hans-Olov Öberg är tänkt att hjälpa till med just den biten. Det är ingen riktig självhjälpsbok. Istället är den tänkt att vara en tankebok, inspirationsbok eller metodbok för den som vill göra någonting mer, men som inte riktigt kan komma på vad det är, eller hur man ska göra. Man får hjälp att utforska sig själv, sina pliktbeteenden och sin förmåga att kunna känna passion, man får lära sig ta kontrollen över sitt liv och kanske viktigast av allt, lära sig att medvetet styra mot sina mål.

Det är ingen tjock bok, den rymmer bara kring 110 sidor. Men den är innehållsrik. Den har 12 kapitel, som handlar om allt från att uppskatta sitt nuläge, få fakta om hjärnans funktion, identifiera pliktbeteenden, verktyg för att ta reda på vem man egentligen är, hur man övar på att känna passion och flow, hur man väljer – eller är – en bra förebild, vilka krav som ställs på ens drömtillvaro och hur man undviker balans i livet för att istället öppna upp för kreativitet. Varje kapitel avslutas med ett tankeexperiment.

Jag funderade först över bokens titel, plikt eller passion, varför blanda in plikt undrade jag. Men det är för att man ska fundera över vilka saker man gör i sitt liv av plikt och vilka saker man gör av passion. Boken är tunn och lättläst, vilket förstås är en styrka för den som har ont om tid eller bara vill ha en lättillgänglig väg till att börja fundera över sitt liv och vad man vill få ut av livet. Men det kan också kännas lite begränsande, ibland hade jag velat gå lite mer på djupet på vissa områden. Men det är en inspirerande, peppande bok, som är bra för att öppna upp tankar mot ett annorlunda liv.

Att skiljas på rätt sätt

Mitt tema denna månad är ju Hjärta och smärta. Det kan man tolka precis hur man vill, men för mig handlar hjärta och smärta rätt mycket om kärlek. Att förlora någon älskad, oavsett om det handlar om döden eller en skilsmässa, det kan vara riktig smärta. Separationer och skilsmässor kan vara riktigt jobbiga att gå igenom, oavsett om man är den som lämnar eller den som blir lämnad. Även om båda två är överens så kan det vara en jobbig process. En skilsmässa handlar ju inte bara om att kärleken tagit slut, det innebär ju en livsförändring på många sätt, man kanske inte längre får bo med sina barn på heltid, man kanske måste flytta, man kanske får sämre ekonomi, man kanske tappar umgänge till följd av separationen och så vidare. I detta inlägg tänkte jag tipsa om några nya böcker som kommit och som handlar just om skilsmässor och som ger många värdefulla tips om man befinner sig i den situationen.

Skilj dig ordentligt – Separationshandboken är skriven av Pia Sehm och utgiven av Printz Publishing. Som undertiteln antyder så är denna bok tänkt att vara en handbok, en hjälpreda att ha nära till hands under hela processen. Boken är indelad i fyra stora kapitel: Juridiken, Barnen, Ekonomin och Känslorna och där vart och ett av kapitlen tar upp såväl fakta som goda råd om varje tema. Här kan man läsa om hur det går till att skiljas, vart man vänder sig för att ansöka om äktenskapsskillnad, vilka blanketter man måste fylla i, reglerna kring betänketid, bodelning och äktenskapsförord, hur man kommer överens om vart barnen ska bo, om vårdnadstvister, om underhåll, om hur ekonomin förändras vid en separation, vad man gör med den gemensamma bostaden, om pension och försäkringar, om konflikter, medling, sorg, bitterhet, reaktionen från släkt och vänner och mycket mycket mera.

Ett avsnitt handlar också om separation för den som är sambo. Ett samboförhållande ser ju inte riktigt lika ut juridiskt sett som ett äktenskap och därmed går det till på olika sätt om man flyttar från varandra som sambos eller om man skiljer sig. I slutet av boken finns också tips som man kan tänka på ifall man väljer att inte skilja sig, hur man kan skydda sig för en eventuellt kommande separation. Det finns också gott om tips på vart man kan vända sig om man behöver någon att prata med eller om man behöver konkret hjälp med något. Det här är en innehållsrik bok, fylld med allt man kan tänkas behöva veta om skilsmässor och separationer. Perfekt uppslagsverk att återkomma till om och om igen. Den är lättläst, peppande och känns uppdaterad. Ett plus är också att det finns flera berättelser från personer som har separerat här och var i boken, det skapar igenkänning och samtidigt får man konkreta och handfasta råd från personer som själv varit där. Författaren har också själv gått igenom en skilsmässa efter ett 19 år långt förhållande och tre barn, så hon vet vad hon skriver om.

 

Vägen genom skilsmässan – Att hantera en förlorad kärleksrelation är skriven av Anna Bennich Karlstedt och den har ett annat angreppssätt. Boken ser på separationer och skilsmässor som kriser och författaren använder sig därför av de kunskaper som idag finns om kriser, krishantering, stress och konflikter för att närma sig ämnet. Hon har själv också genomgått en separation. Dessutom jobbar hon som psykolog och psykoterapeut varigenom hon möter klienter som genomgått samma sak. Boken går igenom många olika delar av en separation, dels det praktiska kring barnen och ekonomin, men kanske framförallt det som handlar om det känslomässiga, om att hantera förlusten som det kan innebära att separera från sin livspartner och om den omställning som separationen faktiskt innebär. Där den förstnämnda boken främst kan fungera som uppslagsbok så är den här boken mer som en självhjälpsbok att hålla i handen under tiden man går igenom krisen. Det finns fakta, tips, råd, intervjuer och övningar blandat i boken. En perfekt blandning. Dessutom är den lättläst och lättillgänglig.

 

Skiljas utan att förlora sig själv är skriven av relationscoachen Michael Larsen. Han gick själv igenom en smärtsam skilsmässa efter tolv års äktenskap och det drog helt undan mattan under fötterna för honom. Trots att han jobbat tio år som relationscoach var han inte förberedd på hur jobbig skilsmässan skulle vara. Den här boken har han därför skrivit med sina erfarenheter i åtanke. Jag gillar att den är skriven av en man och det känns som att boken vänder sig främst till män (men självklart kan kvinnor också läsa den med stor behållning). Man kan säga att boken innehåller en samling kortare texter om separationer, vad en separation egentligen innebär, hur man överlever en skilsmässa, hur man går vidare, hur man hanterar smärtan och så vidare. En läsvärd bok för den som behöver något mer handfast och inte vill känna sig ensam med det man går igenom.

Livskraft i vardagen med inspiration av Ayurveda

livskraft-i-vardagen-med-inspiration-av-ayurvedaAlla har vi erfarenhet av stress, oro och otillräcklighet som fått oss att tappa motivation och livslust. I boken Livskraft i vardagen med inspiration av ayurveda får man hjälp och inspiration att hitta sin egen väg till ett liv i harmoni och balans med hjälp av en livskunskap som har sitt ursprung i den mycket gamla indiska filosofin ayurveda. I denna urgamla lära finns mycket som kan tilltala oss stressade nutidsmänniskor och vi kan genom ayurvedan lära oss att hantera vardagen bättre och leva i samklang med den unika person vi är.

När man vet vem man är kan man bättre förstå hur man fungerar i olika sammanhang, hur man kan äta och motionera, vilka som är ens svaga punkter när det gäller ohälsa och sjukdom och vilka som är ens styrkor och möjligheter. I boken finns ett personlighetstest där man har möjlighet att hitta sin personlighet enligt den ayurvediska filosofin (Vata, Kappa eller Pitta). I bokens kapitel hittar man intressanta fakta om våra olikheter, om livsrytm, om sömnlust, matlust, livslust, stress. personlig utveckling, relationer och arbetskraft. Efter varje kapitel i boken finner man coachtips som man kan arbeta med för att boken ska kunna vägleda en att praktiskt komma igång med sin nya livsstil. Det är en lättläst och lättillgänglig bok med massor av handfasta råd, konkreta verktyg, checklistor och inspiration.

Livskraft i vardagen med inspiration av ayurveda är skriven av Eva Forsberg Schinkler, utgiven av Bladh by Bladh och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.

Neurodesign – inredning för hälsa, prestation och välmående

0000154_neurodesign-inredning-for-halsa-prestation-och-valmaende_420Neurodesign – inredning för hälsa, prestation och välmående är en bok som kombinerar två till synes helt olika områden, nämligen hjärnforskning och inredningsdesign. Men faktum är att dessa två områden har betydligt mer beröringspunkter än man kan tro. Med utgångspunkt i hjärnforskningen kan man nämligen skapa optimerade miljöer för hälsa och välmående. Med hjärnforskningen kan man också inreda kontorsmiljöer och skolmiljöer för bästa möjliga prestation.

Boken inleds med fakta om hjärnan och om vad skönhet är. Därför får man lära sig om rum, rymd och antal – saker som spelar betydligt större roll än man kan tro. Ett avsnitt handlar om färgers betydelse. Ett annat handlar om biofili – att vara ett med naturen eller att trivas i och tycka om naturen. Dofter, ljus, temperatur, ljud och musik är övriga teman som boken tar upp eftersom även de har stor betydelse för vårt välmående. Ständigt hänvisas till aktuell forskning. Boken innehåller också flertalet intervjuer med intressanta personer och massor av härliga stämningsfulla foton.

Neurodesign är antagligen ett begrepp som är nytt för de flesta. Men det är antagligen också ett begrepp som är här för att stanna. För det här är intressant, väldigt intressant. Man märker tydligt hur man med enkla medel skulle kunna förbättra prestationerna på arbetsplatser och skolor samt förbättra välmåendet på sjukhus och i hemmet.

Boken är skriven av Isabelle Sjövall och Katarina Gospic, utgiven av Bokförlaget Langenskiöld och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.

Bli vän med din PMS

Bli vän med din pmsSvullnad, trötthet, ångest och hopplöshet – i princip alla fertila kvinnor känner av pms. För Lisa Eriksson styrde den känslomässiga bergochdalbanan länge hennes liv, tills hon en dag bestämde sig för att bli vän med sin pms. I boken Bli vän med din PMS delar hon med sig av sina erfarenheter, hur hon lärde sig att följa sin hormoncykel istället för att motarbeta den. Med rätt kost, motion och en tillåtande attityd hittade hon balans i livet.

Boken innehåller fakta om pms. Den innehåller också tips för hur du kan kartlägga din egen pms genom att föra pms-dagbok och massor av tips och råd för att underlätta livet med pms. Dessutom finns det berättelser av andra kvinnor om hur det är att leva med pms och hur det är att leva med någon som har det. I boken medverkar också gynekologer, psykologer, kostrådgivare och personliga tränare som delar med sig av sin kunskap.

Bli vän med din PMS är den första av sitt slag på svenska. I en intervju med författaren har jag läst att bokens idé föddes ur frustration då det var den bok hon själv letade efter när hon började ana att det var PMS hon led av. Men då fanns ingen sådan bok – och när hon själv hittade de verktyg som gjorde att hon började att må bättre valde hon därför att dela med sig av dessa – genom att skriva Bli vän med din PMS.

Boken har ett mycket personligt tilltal. Den är lättläst, lättillgänglig och snabbläst. Ändå innehåller den information och verktyg som på allvar kan förändra många kvinnors liv och vardag. Författaren har ytterligare ett syfte med boken, förutom att kvinnor ska kunna bli vän med sin PMS, och det är att det ska bli lättare att våga prata om sin PMS och våga söka hjälp. Idag talar man med lätthet om glutenintolerans, cancer, migrän, depression, värk och nageltrång, men för många känns det pinsamt att prata om sina premenstruella besvär och det finns också många fördomar kring PMS. Det vill Lisa Eriksson råda bot på med sin bok. Hon vill att fler ska våga prata om PMS och våga söka hjälp, för sanningen är att i princip alla fertila kvinnor känner av pms, 30 procent har medelsvåra besvär och mellan 2 och 5 procent har svår pms. De flesta tror att det är ”en del av att vara kvinna” som man bara får stå ut med och genomlida och en del blir mötta med oförståelse inom sjukvården. Men Bli vän med PMS ger hopp och insikt om att det faktiskt finns många saker man kan göra för att underlätta och lindra sina besvär.

Det här är en viktig bok. Själv lider jag inte särskilt mycket av PMS, men jag har stor förståelse för alla som gör det och därför tycker jag att det är viktigt att synliggöra det problem som faktiskt PMS kan innebära. Har ni besvär, eller känner någon som har det så se till att läs denna bok. Har ni inte det, ja, läs boken ändå, för då får ni i alla fall mer förståelse för alla kvinnor som faktiskt är drabbade.

Lyssnade ni förresten på Annika Norlins sommarprat om just PMS? Det var också suveränt, så har du inte lyssnat på det ännu så se till och gör det. Här finns det att lyssna på: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/586561?programid=2071

Bli vän med din PMS är utgiven av bokförlaget Forum och finns bland annat att köpa på Bokus och på Adlibris.

 

 

Mera arbetsglädje

Mera arbetsglädje : att utveckla och stärka arbetslustenMera arbetsglädje – Att utveckla och stärka arbetslusten är skriven av Bosse Angelöw och det är just därför jag blev nyfiken på den här boken. Han har skrivit många böcker om psykologi, personlig utveckling, mental träning, effektiv tidshantering, stress, studieteknik och mycket mera och detta är ämnen som jag tycker är intressant. Mera arbetsglädje handlar, precis som titeln antyder, om arbetsglädje. Bosse skriver att arbetsglädje är en av de viktigaste förutsättningarna för att skapa en arbetsplats med bra resultat och friska anställda. Arbetsglädje fungerar som en buffert mot stress och det ger också mer energi som i sin tur hjälper de anställda att hantera hög arbetsbelastning. Om medarbetarna trivs på jobbet så blir det också mer lönsamt för företaget eftersom de anställda då presterar mer, arbetet utförs effektivare och sjukskrivningstalen går ner.

Det är inte så svårt att förstå varför arbetsglädje är något som företagen har nytta av, för att inte tala om varför de anställda såklart mår bättre av att trivas på sina jobb. Däremot kan det vara svårare att fundera ut ur man ska göra i praktiken för att skapa mer arbetsglädje på en arbetsplats. Därför kommer den här boken väl till pass. Mera arbetsglädje innehåller inte bara fakta, utan framförallt också tips och verktyg som man kan använda sig av för att stärka arbetsglädjen på en arbetsplats. Författaren utgår från forskning, men också från sin långa yrkeserfarenhet, när han i boken beskriver hur ett företag kan jobba med att skapa mer arbetsglädje samt hur chefer och medarbetare tillsammans kan arbeta för att öka trivseln på jobbet.

Jag tycker att det här är en inspirerande och motiverande bok. Det är framförallt de olika tipsen och verktygen som är bokens stora behållning. Några av tipsen är att öka mängden positiv feedback, förbättra kommunikationen på arbetsplatsen, öka delaktigheten, skapa mer gemenskap och ge mer möjligheter att påverka inom organisationen. Det behöver alltså inte vara så krångligt, men det kan ge mycket tillbaka. Framförallt handlar det om att medvetandegöra vilka faktorer som ger ökad arbetsglädje och fundera över hur man kan stärka dessa faktorer på just sin arbetsplats. För att genomföra ett systematiskt arbetsglädjearbete krävs det att man börjar med en nulägesanalys. Därefter lyfter man fram det som redan fungerar bra på arbetsplatsen. Sedan går man vidare med att skapa en målbild och till slut så funderar alla vad de kan bidra med för att nå denna målbild. Bosse Angelöw förespråkar sedan att man ska jobba vidare i arbetslag med arbetsglädjearbetet.

Något jag verkligen gillar med boken är att boken fokuserar på alla medarbetare i företaget. Det är inte bara en bok som riktar sig till chefer eller företagsledare. Tvärtom så betonas det många gånger att alla medarbetare har ett ansvar att bidra till arbetsglädje på arbetsplatsen. Mår man dåligt på sin arbetsplats är det därför viktigt att fundera över vad man själv kan göra åt det, för det finns faktiskt saker att göra. Det hjälper inte att ignorera problemet eller att ta på sig offerkoftan och lägga över problemet på någon annan. Man behöver inte heller vara anställd för att ha nytta av boken, utan jag tänker att den här boken skulle vara bra även för exempelvis studenter som jobbar i grupper på grupparbeten och som så småningom också kommer ut på arbetsplatser. Jag gillar också att boken är så lättillgänglig och lättläst. Den är full med punktlistor, checklistor och konkreta exempel från svenska arbetsplatser. Dessutom finns avsnitt med reflektioner och diskussionsfrågor i slutet av varje kapitel. Det här är en bok att rekommendera till alla som är anställda, kommer att bli anställda eller som driver ett företag med anställda.

 

Boken är utgiven av Natur & Kultur och den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.

 

Lycka på fullt allvar

lycka-pa-fullt-allvar-en-introduktion-till-positiv-psykologiPositiv psykologi är ett ämne som växer sig allt större i Sverige. En nyutgiven bok som handlar om just detta är Lycka på fullt allvar – En introduktion till positiv psykologi. Boken är skriven av Katarina Blom och Sara Hammarkrantz. De fokuserar på lycka och vetenskapen bakom. Utifrån aktuell forskning visar de hur man kan bygga välbefinnande på lång sikt. Några av bokens teman och kapitel är: Känslor, Optimism, Flow, Mindfulness, Tacksamhet, Medkänsla, Relationer, Medveten njutning, Nya vanor samt Motion, mat och vila.

Jag var rädd att den här boken skulle vara fylld av tråkiga och svårlästa vetenskapliga texter, men det är den absolut inte. Tvärtom så är den lättläst och lättförståelig. Den innehåller en hel del matnyttig fakta om välbefinnande som är hämtad från aktuell forskning på området. Men den innehåller också en lång rad konkreta och handfasta råd för att förbättra sitt eget välbefinnande.

Jag gillar den här boken. Inte minst för att den känns så peppande och inspirerande. Den fokuserar verkligen på det man kan åtgärda och förbättra i sitt liv. Jag gillar också att det här inte är någon typisk självhjälpsbok, utan att all fakta vilar på vetenskaplig grund, samtidigt som bokens största behållning trots allt är det många konkreta övningarna och råden som man kan tillämpa i sin egen vardag. Boken rekommenderas varmt för alla som vill få in mer harmoni i sitt liv.

Lycka på fullt allvar utges av Natur & Kultur. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.