Nu startar jag upp något som jag länge gått och funderat på, nämligen en bokcirkel för vuxna om barn- och ungdomsböcker. Jag tänker att bokcirkeln kommer att fungera ungefär som Kulturkollo läser, fast här är det alltså fokus på barnböcker och ungdomsböcker. Jag kommer att välja den första boken. Kommande böcker röstar vi om. Jag har startat en Facebookgrupp där diskussionerna kommer att ske. Ta chansen att läsa, diskutera och få tips på nya och gamla barn- och ungdomsböcker. Perfekt för dig som är bibliotekarie, lärare, förskollärare, förälder eller bara älskar att få grotta ner dig i barn- och ungdomslitteratur. Till skillnad från många andra bokcirklar behöver du inte heller vara med och läsa varje bok om du inte vill, utan du kan hoppa in och läsa de som verkar intressanta helt enkelt.

Vad tycker ni om konceptet? Verkar det okej? Ni får gärna komma med synpunkter och idéer för att bokcirkeln ska bli så bra som möjligt. Jag hoppas också att ni delar och sprider ut om bokcirkeln så att vi får många medlemmar – desto roligare diskussioner kommer det att bli.

Den första boken vi läser i Barnbokcirkeln blir Om hundra dagar ska jag dö så satans vackert att du vill följa med av Johanna Nilsson. Diskussionen startar den 30/1-2017.