Barnboksbloggen via Instagram

#feministbiblioteket fyller 10 år och det firas med att Hanna lottar ut ett feministiskt bokpaket. Självklart vill jag vara med och tävla, och också hylla denna fantastiska bokblogg. Jag är så imponerad över denna nischade blogg med alla välskrivna och genomarbetade inlägg. Det är min förebild i bloggvärlden och jag önskar att jag hade tid och ork att försöka få barnboksbloggen.se lika bra, fast med nisch mot barnböcker då förstås.

Barnboksbloggen via Instagram

Det är garanterat fler än jag som har erfarenhet av utbrändhet. Har ni läst denna bok? Jag har just gjort det och rekommenderar den varmt för den som är på väg tillbaka efter en sjukskrivning.

Ada Goth

ada-goth-och-den-fruktansvarda-fullmanefesten    ada-goth-och-mysteriet-pa-gasta-gorma-herrgard

Är det någon miljö som passar lite sådär extra bra som inramning för läskiga berättelser så är det väl det viktorianska England. Det har Chris Riddell tagit fasta på när han skapat böckerna om Ada Goth. Ada är det enda barnet till lord Goth och hon bor på den mystiska gamla herrgården Gasta Gorma.

I den första boken, Ada Goth och mysteriet på Gasta-Gorma herrgård, lär hon känna den lille spökmusen Ishmael och tack vare honom utforskar Ada den övergivna herrgårdsflygeln, upptäcker en hemlig vindsklubb och upptäcker att ondskefulla planer smids på herrgården.

I den andra boken, Ada Goth och den fruktansvärda fullmånefesten, har Ada och hennes vänner fullt upp med att förbereda den stora fullmånefesten. Samtidigt ska en stor matlagningstävling äga rum på herrgården Gasta-Gorma. Det är många kändisgäster och kändiskockar som kommer dit och en av dessa uppträder väldigt misstänksamt. Till råga på allt verkar alla, inklusive Adas egen pappa, ha glömt bort Adas födelsedag.

Böckerna om Ada Goth är väldigt humoristiska och lagom mysrysiga för mellanåldern. En av de stora behållningarna med böckerna tycker jag är alla underbara illustrationer. De svartvita illustrationerna i viktoriansk stil sätter verkligen pricken över i, och ger ytterligare en dimension till läsningen. Böckerna är utgivna av Bonnier Carlsen och finns bland annat att köpa på Adlibris (här och här) och på Bokus (här och här).

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 48

Veckans bokbloggsfragaRedan har vi avverkat första advent och nu är vi inne på vecka 48 som också innehåller första december. Just det datumet innebär ju starten på nedräkningen till jul och därför handlar denna Veckans bokbloggsfråga om adventskalendrar i boklig form.

Såhär fungerar det:

  1. Jag lägger ut en ny fråga varje vecka (företrädesvis på måndagar).
  2. Du svarar på frågan i din egen blogg.
  3. Du länkar till ditt svar i kommentarerna till mitt frågeinlägg.

Här kommer Veckans bokbloggsfråga: 

Hur räknar du ner till jul i din blogg – har du något speciellt jultema, har du en bloggjulkalender, ska du delta i någon julbloggstafett eller kommer du att arrangera några tävlingar inför jul? Och, vilka är dina bästa tips på böcker där man kan läsa ett avsnitt per dag fram till jul? Eller finns det kanske något annat sätt att räkna ner till jul som du kan tipsa om, t ex någon podd, radioteater, blogg eller liknande med ett avsnitt om dagen? 

%d bloggare gillar detta: