Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

oktober 2018
M T O T F L S
« sep   nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Dagsarkiv: 24 oktober, 2018

Sanna Juhlin

Fröken Fotograf har tagit foto pÃ¥ Sanna JuhlinNästa vecka har mina bibliotek finfint författarbesök. Söråkersförfattaren Sanna Juhlin kommer nämligen hit för att berätta om sitt skrivande och sina böcker, samt ha en deckarskola tillsammans med barnen. Det är ju läslov nästa vecka och jag hoppas och tror att det ska dyka upp många barn som vill delta i aktiviteter på biblioteket då.

Sanna Juhlin har numera en lång författarkarriär bakom sig. Hon har skrivit såväl bilderböcker som kapitelböcker, och även någon vuxenbok. Hon har under sin karriär jobbat med många olika illustratörer och förlag, vilket kanske till en början ger ett lite spretigt intryck. Men på sistone har hon blivit känd för serien Hemliga trean, en barndeckarserie som för närvarande består av fyra böcker, men en femte är på gång.

Jag har beställt hem lite av Sannas böcker för att botanisera och läsa på lite inför författarbesöket och då tänkte jag att det ju kan passa bra att ha ett litet ”Sanna Juhlin-tema” här på bloggen. Därför kommer jag att lägga upp ett gäng recensioner imorgon, för att visa på bredden och mångfalden i hennes författarskap, och ge lite boktips inför de kommande författarbesöken.

Var är Lilly?  Hemliga trean och hundmysteriet  Lenny Fox : Den coolaste reportern i Dalen  Calles knasiga sommarlov Morrison räddar en kattunge  Fridolf den lilla bilen

Emilia på gymnastik

Emilia pÃ¥ gymnastikJag har helt missat böckerna om Emilia som tydligen var väldigt populära för ett antal år sedan. Nu har Emilia på gymnastik getts ut av En bok för alla och därför har jag fått chansen att upptäcka den. Boken handlar om Emilia som har börjat på gymnastik. Hon har gympadräkt och mjuka gymnastikskor som gör att hon kan springa fort, fort. Men det roligaste hon vet är att fantisera medan hon klättrar, balanserar och hänger. Till exempel så leker hon att det finns farliga krokodiler under ringarna och att det ligger ett stort dinosaurieägg på andra sidan kryptunneln. När hon har balanserat på bron över gröna floden är hon framme vid kaststället där hon ska kasta över så många påsar med guld som hon hinner till mamma som står på andra sidan. Sedan är det dags för avslappning och vila. Då tänker Emilia att madrassen är en luftmadrass som flyter ut från stranden och vidare längre och längre ut till sjöss…

Det är roligt att läsa en bok som är skriven så mycket ur ett barns perspektiv och där fantasin får ta så stort utrymme. Det är roligt att läsa om Emilia, dels för beskrivningen av hur en gympalektion går till och dels för den fantasifyllda skildringen. Boken är skriven av Anna Dunér och illustrerad av Kirsten Raagard. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.