Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

maj 2019
M T O T F L S
« apr   jun »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Dagsarkiv: 2 maj, 2019

Vajlett och Rut

Vajlett och RutVajlett är nyutexaminerad småskollärarinna som fått sin första tjänst på en byskola i Granträskåsen, i Västerbottens inland. I Granträskåsen finns 35 hushåll. 28 av dem tillhör Pingstkyrkoförsamlingen. Vajlett tror varken på aga eller på att följa budorden slaviskt. Därför är det inte helt lätt för henne att bedriva undervisningen på det sätt hon vill. Hon får ögonen på sig. Det pratas om henne. Men det pratas också om den nya postfröken, Rut, som inte heller är som de andra kvinnorna i byn. Kanske är det just därför de båda kvinnorna dras till varandra, de båda utsocknes kvinnorna som inte känner att de riktigt passar in eller duger. De utvecklar en djup vänskap. En vänskap som så småningom växer sig ännu starkare. Vilken tur att byborna inte kan ana de starka känslor som, Gud förbjude, växer fram mellan Vajlett och Rut.

Vajlett och Rut är en lågmäld, finstämd relationsinland om två kvinnor i Västerbottens inland någonstans i mitten av förra seklet. En vacker landsbygdsskildring och ett stycke kvinnohistoria. En skildring av förbjuden kärlek och hur det kan vara att tvingas bryta normer för att vara sann mot sig själva. Jag har sett i flera recensioner av denna bok att läsare klagar på det abrupta slutet som man menar drar ner läsupplevelsen. Men jag hoppas, hoppas, hoppas att det abrupta slutet istället innebär att vi har en fortsättning att vänta, för jag känner mig långt ifrån klar med Vajlett och Rut, jag vill läsa mer om dem, jag vill veta vad som händer.

Vajlett och Rut är skriven av Karin Alfredsson och utgiven av Bokfabriken. Den finns bland annat på Adlibris och på Bokus.