Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

Dagsarkiv: 25 juli, 2019

Fråga Jenny

FrÃ¥ga Jenny : om kroppen, själen och allt runtomkringJenny Jägerfeld är författare till en lång rad barn-, ungdoms- och vuxenböcker. Men hon är också psykolog och har en spalt i SvD Junior där hon under flera år har svarat på frågor om allt mellan himmel och jord som barn och unga har skickat in till tidningen. Spalten Fråga Jenny har nu blivit en bok med namnet Fråga Jenny om kroppen, själen och allt runtomkring. Här finns närmare 100 brännande och livsviktiga frågor och svar samlade, indelade i kategorier som kärlek, kompisar, familj och skola. Det handlar om bröst, mens, onani, funktionshinder, adhd, finnar, svett, födelsemärken, identitet, kompisar, bråk, sexualitet, olycklig kärlek, dejter, hångel, ilska, puberteten, stress, föräldrar, rädsla, prestationsångest, tvångstankar, blyghet, skola, ensamhet, betygshets, skolmat, lärare, skolkning, sociala medier, syskonrelationer, orättvisor, musiksmak, pinsamhet, lögner, familjeproblem, hemlisar, mobbing, klimatångest, veckopeng och mycket annat. Boken är humoristiskt och träffsäkert illustrerad av Johanna Arpiainen. Fråga Jenny om kroppen, själen och allt runtomkring är utgiven av Rabén & Sjögren och finns bland annat att låna på biblioteket och att köpa på Adlibris och på Bokus.

Bajs och prutt i djurens värld

Bajs och prutt i djurens världBajs är ju något som fascinerar många barn. Inte så konstigt kanske, för det finns faktiskt mycket spännande fakta om bajs. Visste du till exempel att elefanter klämmer ur sig hela 50 kilo bajs om dagen eller att kaniner äter sina egna pluttar? Bajs och prutt i djurens värld är en bok som samlat massor av spännande, intressant och framförallt rolig fakta om djurbajs. Boken har innehållsförteckning, register, ordlista och är indelad i många olika kapitel, precis som vanliga faktaböcker. Därför fungerar den utmärkt som introduktion till faktaböcker. Varje kapitel är dock bara ett uppslag långt och innehåller inte så mycket text. Boken är också rikt illustrerad, både med foton och tecknade illustrationer. Layouten är varierad och här finns både löpande text, faktarutor, ”Visste du att”, ”Så funkar det” och små serierutor, vilket ytterligare väcker intresset och gör boken lättläst. Det här är en bok som fungerar både hemma och i förskolan/skolan. Målgruppen är bred, från förskoleåldern upp till lågstadiet. Bajs och prutt i djurens värld är skriven av Paul Mason, illustrerad av Tony De Saulles och utgiven av Berghs förlag. Den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris och på Bokus.