Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Dagsarkiv: 7 januari, 2020

Det snöar, Björn och Jag vill inte sova, Björn

Jag vill inte sova, Björn    Det snöar, Björn

Det snöar, Björn och Jag vill inte sova, Björn är två bilderböcker från MiMa förlag om Björn och Anka, två vänner och grannar som nästan aldrig är överens.

I Det snöar, Björn vill Anka ut och leka i snön. Björn tycker att det är alldeles för kallt. Kommer Anka att få sin vilja fram?

I Jag vill inte sova, Björn längtar Björn efter att få gå och lägga sig att sova. Men Anka vill umgås. Hur ska Björn någonsin kunna få sova?

Båda dessa bilderböcker är roliga, dråpliga och tokroliga, fyllda med skojfriska upptåg som lockar till skratt, men de är också varma, mysiga böcker om vänskap, likheter och olikheter.

Böckerna är skrivna av Jory John och illustrerade av Benji Davies. Illustrationerna är lite retroinspirerade, färgstarka och samspelar fint med texten. Illustrationerna gör också böckerna levande genom att växla mellan mindre bilder, serierutor och stora illustrationer som täcker ett helt uppslag. Anka och Björn har sina egna ”röster”, vilket gör att böckerna blir suveräna högläsningsböcker. Dessutom får man därigenom också ta del av bådas versioner, vilket också ger möjlighet till intressanta diskussioner. Det här är också bilderböcker som skulle kunna passa fint till dramatiserade sagostunder.

Bilderböckerna finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris (här och här) eller på Bokus (här och här).