Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

november 2018
M T O T F L S
« Okt    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Häxorna

29697674_o_1Häxorna är en av Roald Dahls riktiga klassiker. Den handlar om en pojke vars föräldrar dör i en bilolycka och som därför har flyttat till sin mormor i Norge. Hon berättar för honom sanningen om häxor. För faktum är att häxor finns på riktigt. De lever mitt ibland oss och kan vara vem som helst; den snälla granntanten, den vackra damen på bussen eller din egen älskade skolfröken. De känns bara igen genom att de har blått spott, peruk och att de alltid, alltid, alltid bär handskar. Häxor hatar barn och dess främsta uppgift är att förgöra alla barn i hela världen.

När pojkens mormor blir sjuk måste de flytta till England. Där tar de in på hotell och råkar hamna mitt bland häxornas stora årsmöte, där Englands häxor samlats för att planera. De har nämligen rysliga planer. De ska döda alla barn i England. Det råkar pojken höra när han tjuvlyssnar. Tillsammans med sin mormor ska han nu försöka rädda alla Englands barn undan häxorna.

Häxorna filmatiserades 1990. Den har också sänts som radioteater på Sveriges Radio.

Häxorna är skriven av Roald Dahl, illustrerad av Quentin Blake, utgiven av Rabén & Sjögren och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.