Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

december 2018
M T O T F L S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Barnens aktivitetsatlas

barnens-aktivitetsatlasBarnens aktivitetsatlas är ett roligt och interaktivt sätt att utforska världen på. Boken innehåller massor av illustrerade kartor som också är fyllda med spännande fakta. Kartorna kan dekoreras med de 250 klistermärken som medföljer. Faktum är att de inte blir klara förrän man sätter dit klistermärkena där de ska vara. Boken innehåller också vykort från alla världsdelar och ett eget pass på 14 sidor som inkluderar en frågesport. Alla världsdelarna presenteras i boken med städer, floder, berg, sjöar och djurliv. Längst fram finns en världskarta med information om hur man använder atlasen.

Boken vänder sig till barn mellan 6-12 år, men jag tycker att hela familjen kan ha nytta och glädje av den. Att lära sig använda en atlas och att ha kunskap om hur världen ser ut är viktig kunskap som man behöver för skola och allmänbildning, så det är kul att det kommer böcker som denna som väcker intresse och förmedlar kunskap på ett pedagogiskt och roligt sätt. Boken uppmanar också till interaktivitet, vilket gör det både roligare och lättare att lära.

Barnens aktivitetsatlas är utgiven av Ordalaget bokförlag och finns bland annat att köpa på Adlibris eller på Bokus.