Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

februari 2020
M T O T F L S
« jan    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Kusinerna Karlsson

monster-och-morker pappor-och-pirater skrackbaten-och-svarta-damen skurkar-och-skatter vikingar-och-vampyrer

Kusinerna Karlsson är en rolig och spännande serie för slukaråldern. De första böckerna heter Spöken och spioner samt Vildingar och vombater. De har jag recenserat här. Sedan jag skrev om dem har ytterligare fem delar i serien utkommit, nämligen Skurkar och skatter, Monster och mörker, Vikingar och vampyrer, Pappor och pirater samt Skräckbåten och svarta damen.

Böckerna handlar om fyra kusiner, Julia, Daniella, George och Alex, som tillbringar sina lov, framförallt sommarloven, på sin moster Fridas skärgårdsö. Varje lov hamnar de i ett nytt spännande och ibland även skrämmande äventyr. Serien påminner lite grann om böckerna om Fem-gänget som ni kanske minns från när man själv var liten. Men det här är en svensk serie, vilket ger lite ökad igenkänning, och de här böckerna innehåller också betydligt mer humor. Det är inte heller jätteläskiga äventyr, utan det här är lite mer mysrys och feelgood. Samtidigt innehåller böckerna de klassiska deckaringredienserna, spaning, letande efter ledtrådar, klurande och i slutet åker de misstänkta personerna förstås fast. Böckerna har blivit väldigt populära för barn i mellanåldern, såväl i Sverige som i Frankrike. Det är Katarina Mazzeti som har skrivit dem och de är utgivna av Alfabeta bokförlag.

En kommentar till Kusinerna Karlsson