Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

november 2019
M T O T F L S
« okt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Top Ten Tuesday

toptentuesday2

Top Ten Tuesday på en söndag? Ja, jag hittade ett gammalt tema, från mitten av oktober, som jag gärna ville svara på. Då var temat i Top Ten Tuesday nämligen: Ten Characters I’d Name A Child/Dog/Cat/Car/Etc. Eftersom jag just fått mitt fjärde barn så är ju det där med namn väldigt intressant. Här kommer därför tio karaktärer jag skulle kunna tänka mig att döpa ett barn efter:

  1. Agnes Cecilia (från boken med samma namn av Maria Gripe)
  2. Nora (samma bok som ovanstående)
  3. Saga Carolin (Skugg-serien av Maria Gripe)
  4. Mattis (Ronja Rövardotters pappa)
  5. Mio (från Mio min Mio)
  6. Ida (Emil i Lönneberga)
  7. Ellen (böckerna om Cecilia Lund av Katerina Janouch)
  8. Greta (samma som ovanstående)
  9. Alice (i Underlandet förstås)
  10. My (Muminböckerna)

Det märks ganska tydligt vilken typ av namn jag gillar va? Enkla, korta och lite äldre namn. Jag gillar också Sigrid, Astrid, Signe, Lovisa, Agnes, John, Joel, Olivia, Nils, Elis, Fanny och Liv.

Vad heter era barn? Någon som kanske döpt sitt barn eller själv fått sitt namn från en karaktär i en bok?