Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

november 2019
M T O T F L S
« okt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Bästa romansviten

Det var länge sen jag var med i Lyrans bästa-utmaning nu, men den här gången måste jag faktiskt vara med känner jag. Den här gången frågar hon nämligen om bästa romansviten. Jag kom direkt att tänka på trilogin om Maj av Kristina Sandberg.

Jag har lyssnat på alla tre som ljudböcker. De har bland annat följt mig under resorna ner till skolan i Borås (80 mil enkel väg) och de har verkligen påverkat mig. Jag tänker på min farmor när jag lyssnar på böckerna om Maj. Min farmor bodde nämligen också i Örnsköldsvik under samma tid som troligen om Maj utspelar sig och de fick barn ungefär samtidigt. Jag tror att min farmors liv var ganska likt Majs och det är häftigt att höra om vad de åt på sina bjudningar, hur det var att vara mamma, livet som hemmafru osv. Dessutom utspelar sig romanerna i en för mig välbekant miljö eftersom jag ofta har besökt Övik.

Som god tvåa kommer Per-Anders Fogelströms stad-serie.

En kommentar till Bästa romansviten