Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

december 2019
M T O T F L S
« nov    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Veckans topplista v.31

Jag hade funderingar idag på om jag borde dra igång Veckans bokbloggsfråga eftersom jag är så sugen på en veckoutmaning, men så såg jag att Johanna dragit igång en tisdagsutmaning som hon kallar för Veckans topplista, så jag hoppar på den istället så länge 🙂

Såhär skriver hon:

Varje tisdag kommer jag med en ny topp fem på ett visst tema.

Och de kommande temana ser ut såhär:

 • Vecka 31: Crimetime – Fem deckarförfattare jag vill läsa mer av
 • Vecka 32: Frankrike
 • Vecka 33: Svensk feelgood
 • Vecka 34: Sommarens bästa
 • Vecka 35: Böcker jag ser fram emot att läsa i höst
 • Vecka 36: London
 • Vecka 37: Bokomslag på temat blått
 • Vecka 38: Höstkänsla
 • Vecka 39: Psykologiska thrillers
 • Vecka 40: Finland 100 år – författare eller böcker med anknytning till vårt grannland i öst

Denna vecka är det alltså deckarförfattare vi ska fokusera på. Min lista ser ut såhär:

Fem deckarförfattare jag vill läsa mer av:

 1. Gabriella Ullberg Westin – hon skriver deckare som utspelar sig i Hudiksvall, min närmaste stad, och eftersom jag älskar att läsa svenska deckare som utspelar sig i miljöer jag känner igen så vill jag gärna läsa fler av henne, dessutom skriver hon bra!
 2. Anna Karolina – jag gillar verkligen hennes huvudrollsinnehavare, Amanda, som känns som ett nytt och fräscht alternativ till alla halvalkismän som dominerade deckarna förr. Jag gillar tanken på att Amanda är polis, ensamstående mor och har varit ihop med en kriminell och efterlyst person.
 3. Ann Rosman – nu har jag inte läst hennes senaste bok, men jag gillar att hon inte ”bara” har en vanlig deckarhistoria utan att det alltid finns en historisk anknytning och att man faktiskt lär sig en del medan man läser böckerna.
 4. Kristina Appelqvist – deckare i akademisk miljö, kan det bli bättre? Det är ett tag sedan jag läste något av henne nu, men jag har hennes senaste bok hemma i oläst-hyllan och jag fick ett stort sug att läsa den nu.
 5. Emelie Schepp – det jag gillar mest med hennes böcker är att de har en åklagare i huvudrollen, jag har alltid gillat juridik och jag tycker att det är jättekul att läsa deckare där man inte bara får ta del av polisarbetet utan också den juridiska världen.

Bubblare – jag har flera gånger de senaste dagarna läst om eller sett Lina Bengtsdotters Annabelle. Jag har dock inte läst den, och eftersom det är en debut så har jag förstås inte läst något av författaren sedan tidigare, men jag är väldigt nyfiken på den och sugen på att läsa den.

Ser ni förresten den röda tråden i min lista? Det var inte planerat, men det visade sig att jag bara listat kvinnliga deckarförfattare av någon anledning 🙂

11 kommentarer till Veckans topplista v.31

 • Roligt att du hängde på! Ska snart läsa senaste av Emelie Schepp, det blir spännande.

 • Sara skriver:

  Schepp och Rosman har jag läst men inte någon av de andra på din lista.

 • Monika skriver:

  Anna Karolina och Ann Rosman är de enda jag har läst av dessa, de andra tre har jag på min läslista 🙂

 • Lottens bokblogg skriver:

  Gabriella Ullberg Westin och Emelie Schepp är två av mina favoriter. Att Gabriellas utspelar sig i Hudiksvall är ju ett klart plus 🙂

 • Lena skriver:

  Ann Rosman vill jag också läsa mer av. Har bara hunnit läsa hennes två första ännu och dem gillar jag jättemycket.

 • Evelina skriver:

  Jag har bara läst Anna Karolinas första bok, men den gav verkligen mersmak 🙂

 • Bokdamen skriver:

  Ann Rosman har jag läst någon bok av, minns att jag gillade.

 • Fialia skriver:

  Ann Rosman hade jag glömt. Det var ett tag sen jag läste en bok av henne.

 • Annette skriver:

  Jag läste inte så många deckare tidigare, deckare var något jag fastnade för i och med recensionsex från förlagen (tycker att deckare verkar vara det förlagen framför allt skickar ut av någon anledning), så jag har inte läst en enda av de författare du nämner. Men jag blir väldigt nyfiken på allihop på grund av dina motiveringar. Jag är ju själv jurist, så böcker från den juridiska världen är jag extra intresserad av. Tack för tips, jag skall faktiskt kolla upp alla författarna 🙂

 • Midnatts Ord skriver:

  Ann Rosman har jag precis läst min första bok av och jag kommer absolut läsa mer av så fort jag kan. Schepps böcker är ruskigt bra tycker jag, tänkte börja på hennes allra senaste ikväll faktiskt. De har en minst sagt annorlunda huvudperson tycker jag men det är också väldigt bra!

 • A ROOM OF MY OWN skriver:

  har inte läst någon av dina fem. tack för tips!