Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

november 2019
M T O T F L S
« okt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Veckans topplista

Veckans topplista

Jag har missat Veckans topplista två veckor i rad nu på grund av semester och tentaskrivande, men nu när vardagen är igång igen så är jag tillbaka. Denna gång handlar det om sommarens bästa böcker och det är ju ett bra tema nu när skolstarten varit och hösten gläntar på dörren.

Förlorat ansikte av Anna Karolina måste finnas med för att visa på vad jag tycker att en riktigt bra sommarbok ska innehålla: spänning, klurigheter, relationer och bra karaktärer. En riktig sträckläsarbok, om än kanske ingen revolutionerande läsupplevelse som stannar kvar för alltid.

Mitt år av längtan av Dasha Tolstikova gav mig däremot en riktigt stark läsupplevelse. Jag var inte beredd på hur bra boken faktiskt skulle vara. Den golvade mig!

Om jag får stanna av Katja Gordon är en mellanåldersbok som handlar om ett brännande aktuellt ämne.

Väntarna av Cannie Möller berör samma ämne som ovanstående bok, men är en ungdomsbok, dock minst lika läsvärd.

Tio över ett av Ann-Helen Laestadius har blivit väldigt hyllad – med all rätta, den var väldigt bra!

            

 

 

 

11 kommentarer till Veckans topplista