Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

december 2019
M T O T F L S
« nov    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Tematrio – Mörker

Lyrans tematrio är äntligen tillbaka och denna gång handlar det om mörker. Såhär skriver hon:

Kanske känns det lite onödigt dystert att börja terminens tematrio med ett tema som mörker. Men det var det temat som kom för mig. Och det kan ju tolkas som mysigt mörker om man vill. Berätta alltså om tre böcker som innehåller mörker, i bokstavlig eller symbolisk form.

  1. Jag är kanske lite tjatig som nämner som nämner Tio över ett lite här och var, men jag gillar den väldigt mycket och den innehåller många intressanta teman. Jag tycker att mörker är en stor del av berättelsen, åtminstone i den första delen eftersom huvudpersonen ser flytten av Kiruna som något väldigt negativt och dessutom ska hennes bästa kompis flytta till Luleå, så det finns flera jobbiga förändringar som hon står inför. Hon lider dessutom av en hel del oro och ångest, vilket också kan anses vara en slags mörker.
  2. Lilla Döden hälsar på handlar också om ett slags mörker, nämligen döden och boken är också rätt mörk till en början. Men det är också en trösterik berättelse, åtminstone i den andra halvan. Dessutom är den jättefin, välbehövlig och behandlar ett viktigt ämne.
  3. Till sist nämner jag Gryningsstjärna och Middagsmörker som är de två första delarna i Idijärvi-trilogin. Här är det blandning mellan realism, fantasty och samekultur och det är väldigt mycket mörker i böckerna, men de är också väldigt, väldigt bra!

     

4 kommentarer till Tematrio – Mörker