Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

november 2019
M T O T F L S
« okt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Veckans topplista – vecka 35

Denna veckans topplista hos Johanna handlar om höstläsning. Hon undrar nämligen vilka topp fem böcker jag ser fram emot att läsa i höst.

En av mina favoritförfattare kommer ut med en ny bok i höst, vilket jag ser fram emot väldigt mycket. Det är Johanna Nilsson med boken För att väcka hon som drömmer.

Fredrik Backman har nyss kommit ut med uppföljaren till Björnstad. Jag lyssnade på Björnstad under en resa till skolan i Borås (80 mil) och fastnade helt, så nu ser jag verkligen fram emot uppföljaren, Vi mot er.

Emelie Schepp har kommit ut med en ny bok i serien om åklagaren Jana Berzelius: Pappas pojke. Jag är sugen på en riktigt bra deckare nu och Emelie Schepp brukar man kunna lita på.

Nionde boken i PAX-serien kommer också i höst: Maran. Stämningen tätnar och nu är slutet nära, självklart vill jag veta hur det går för Estrid, Magnar, Alrik och Viggo.

Norra Latin är jag också sugen på. Den är skriven av ena Cirkeln-författaren Sara Bergmark Elfgren och beskrivs som en gotisk spänningsberättelse i modern tid, vilket jag blev väldigt nyfiken på.

Jag kan också konstatera utifrån nedanstående omslag att det verkar vara mörka omslag som gäller i höst, med svart och rött och guld som dominerande färger och det verkar också som att det är bortvända figurer som är grejen på höstens bokomslag 🙂 För övrigt tycker jag att de verkar ha lyckats väldigt bra med omslaget till Norra Latin. Beskrivningen av boken och omslaget ger mig stora förväntningar. Hoppas de infrias.

PAX 9: Maran   Norra Latin   Pappas pojke   Vi mot er   För att väcka hon som drömmer

 

2 kommentarer till Veckans topplista – vecka 35