Fantastiska fakta om djur

Fantastiska fakta om djurSåhär står det på baksidan till Fantastiska fakta om djur:

Kära läsare, i den här boken har jag samlat mina favoritdjur och några roliga och fantastiska saker som finns att berätta om dem. Jag hoppas att du kommer att tycka om boken, lära dig något nytt och bli påmind om hur vacker, spännande och fascinerande djurens värld är!

Jag tycker att det beskriver väldigt tydligt vad den här boken handlar om. Fantastiska fakta om djur berättar om ungefär 55 olika djur. Men till skillnad från de flesta andra faktaböcker innehåller denna bok inga uttömmande fakta om hur djuren bor och lever och vad de äter, utan här är det fokus på vad som gör varje djur unikt, sådant som man kanske inte riktigt vet om de olika djuren. Som att när sjöhästar väntar barn så är det papporna som är gravida med ungarna, att bin aldrig sover, att en kalkons huvud växlar färg mellan rött, vitt och blått beroende på humör och att ögat på en struts är större än hjärnan. Förutom alla roliga, lärorika och överraskande fakta så finns det alldeles underbara teckningar i svartvitt. Det här är en riktig allåldersbok som passar såväl små som stora. Rolig att bläddra i tillsammans med barnen och fungerar bra i en syskonskara. En stor favorit hos mig!

Ryktet säger att det nyligen kommit ut en till bok av samma författare och med samma koncept, med namnet Fantastiska fakta om djur från förr. Ser fram emot att läsa den!

Fantastiska fakta om djur är skriven av Maja Säfström och finns bland annat att  köpa på Adlibris och på Bokus.