Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

december 2018
M T O T F L S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Nu är det äntligen jul

Nu är det äntligen Jul : Sagor Sånger Lekar PysselNu är det äntligen jul är en samling sagor, sånger, lekar och pyssel från Rabén & Sjögren. Allt har förstås jultema och hela boken är vackert illustrerad med fina bilder som ger precis rätt julstämning. Här finns till exempel välkända sånger som Tre pepparkaksgubbar, Tomtarnas julnatt och Sockerbagaren, julberättelser om populära karaktärer som spöket Laban, Kajsa Kavat och Babar blandat med mindre kända berättelser, som exempelvis Tomten är vaken och Snickar Andersson och jultomten. Det är en bra blandning och jag gillar också hur illustrationerna samspelar så bra trots att det är en stor mängd illustratörer och verken är skapade från 1954 och ända fram till 2016. Jag kan dock tycka att det är lite väl lite lekar och pyssel, bara två uppslag vardera. På omslaget får man ju intrycket av att det är lika stora delar sagor, sånger, lekar och pyssel, men så är ju inte alls fallet, långt ifrån. Bortsett från det så är Nu är det äntligen jul en fin julsamling att mysa till innan julen. Den vänder sig till barn i förskoleåldern, 3-6 år, men jag kan rekommendera den även till lågstadiebarnen. Bra syskonbok eftersom den räcker över många åldrar.

Boken finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.