Farlig sömn

Farlig sömnErik har just kommit hem från skolan. Det var sista dagen före lovet. Snart var det jul och nyår och ett långt jullov väntade. Han hade fått bra betyg och kände sig väldigt glad. När han kom hem lade han sig på sängen för att vila lite. Han var precis på väg att somna när mobilen ringde. Ett nummer han inte kände igen. Mårten från biblioteket som ville att han skulle hämta en bok han hade beställt. Han bestämde sig för att hämta den på en gång så det var gjort. Men när han kom fram till skolan var det något som inte stämde. Skolan var helt öde. I biblioteket fanns Mårten, men han var inte sig själv – han hade inget ansikte, det var bara ett stort, köttigt hål! Mårten reste sig från stolen och gick emot honom…

Det här är en zombieinspirerad, kort, lättläst berättelse där man inte riktigt vet vad som är dröm eller verklighet. Den är inte jätteskrämmande, mer en klassisk skräckberättelse. Boken vänder sig till barn mellan 12 och 15 år, men fungerar även till äldre ungdomar som behöver en spännande, lättläst bok. Just skräckböcker är ju på frammarsch. Allt fler unga vill läsa om när det vardagliga plötsligt möter det övernaturliga och ger kalla kårar. Och extra bra är det när det finns lättlästa sådana böcker eftersom de verkligen lockar till fortsatt läsning med sin spänning och höga tempo.

Farlig sömn är skriven av Mats Johansson och utgiven av Nypon förlag. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.