Fokus på jobbet

Fokus pÃ¥ jobbet : träna din hjärna med mindfulness för mer fokus, effektivitet och glädjeFokus på jobbet är en bok som utgår från ny forskning som visar att vi med hjälp av mindfulness kan träna våra hjärnor så vi förblir fokuserade och lugna när vi står mitt i den mitt i den storm som är vår arbetsdag.

Det handlar alltså om mindfulness och hur man ska kunna bli mer fokuserad och uppmärksam under den tid man är på jobbet, så man blir mer effektiv och mindre stressad. För individen innebär det förstås många vinster, men också för företaget eftersom det ger mer engagerade och närvarande medarbetare, vilket sägs generera färre konflikter, mindre personalomsättning och högre nivåer av kreativitet och innovation.

Boken innehåller många målande och talande exempel ur vardagen och jag tror säkert många kan känna igen sig i dem. Dessa varvas med fakta och forskning för att ge förståelse, men också tydliga och konkreta tips, råd och verktyg för hur man ska kunna få mer fokus och mindre stress på jobbet.

Fokus på jobbet är en intressant, lättläst och läsvärd bok med ett tema som man annars sällan hittar i litteraturen och som verkligen ligger i tiden. Jag tror säkert att många kan ha nytta av att läsa den. Boken är skriven av Sara Hultman och Martin Ström. Den är utgiven av Natur & Kultur och finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.