Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

april 2019
M T O T F L S
« mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Mystik på svenska slott

I boken Mystik på svenska slott får vi följa med in i sjutton svenska slott och herresäten där ägare och personal berättar om mystiska, övernaturliga saker som hänt där. Det är första gången dessa berättelser kommer i tryck och de varvas med nyskriven slottshistorik, nytagna slottsbilder och gamla historier. Dessutom får man olika tänkvärda vetenskapliga perspektiv på de övernaturliga händelserna från en läkare, en präst, en fysiker, en folklivsforskare och en professor i parapsykologi.

Tyvärr saknas norrländska spökslott i boken, det är framförallt skånska slott och slott i Mälardalen som presenteras. Men annars är det en intressant och läsvärd bok för alla som är intresserade av historia och övernaturliga företeelser.

Boken är skriven av Amelie Ehrensvärd Cardell och fotona är tagna av Susanne Martinelle. Mystik på svenska slott är utgiven av Roos & Tegner. Det finns också en uppföljare som heter Mystik på svenska teatrar.