Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Berätta om…

Rabén & Sjögren har gett ut en serie som heter Berätta om. Det finns olika titlar: Berätta om bondgården, Berätta om havet, Berätta om bygget och Berätta om djurungar. Böckerna är skrivna och illustrerade av Justine Smith. Det är pekböcker som vänder sig till de minsta barnen. Barnen kan peka, titta bakom flikarna och läsa tillsammans med föräldrarna. Böckerna är i hård papp, stora, tjocka och stadiga för små händer. Bilderna är charmiga och färgglada. Böckerna innehåller lite text, dels beskrivande text som släta stenar, fin röd spade och dels uppmaningar som hitta suggan som samlar smågrisarna eller räkna fem krabbor. De är väldigt fria, man kan göra precis som man vill under läsningen, man kan härma djur, titta på bilder, lära sig djurens namn eller räkna olika saker. Allt är upp till fantasin. Väldigt mysiga böcker som passar barn från ett år. Min dotter som snart är tre tycker också mycket om böckerna.

Läs gärna en väldigt bra recension av böckerna hos Barnboksprat och även Bokunge har skrivit om böckerna.