Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Limpan är sugen

Limpan är sugenLimpan är sugen handlar om en hund, Limpan, som är sugen på korv och sällskap. Det finns en tant också. Tänker hon dela med sig? Vill hon bli vän med Limpan?

Detta är en kort, liten bilderbok helt utan text. Ändå berättar illustrationerna en hel historia om en hund, en tant, en korv och en massa känslor. Eftersom boken är textlös passar den bra att läsa för de allra yngsta barnen, då man ändå ofta ”pratläser” böckerna snarare än att följa texten i dem. Boken kan också passa bra att läsa tillsammans med barn som talar olika språk. Eller så kan ett barn själv bläddra i boken och skapa sin egen berättelse. Det finns lika många användningsområden som det finns målgrupper för denna textlösa bilderbok.

Illustrationerna är förstås det centrala i Limpan är sugen. De är skapade av Eva Lindström, en av Sveriges mest kända och älskade barnboksförfattare och illustratörer. Här har hon gestaltat några av våra mest centrala känslor i bild. Här finns hunger, längtan efter gemenskap, ånger, oro och upprättelsens glädje fint skildrat i detaljrika, levande illustrationer.

Limpan är sugen är utgiven av En bok för alla och finns bland annat på Adlibris och på Bokus.