Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

november 2019
M T O T F L S
« okt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Pekböcker för de minsta barnen

Små barn brukar tycka om att se på andra barn. Pekböcker som innehåller foton på andra små barn är alltså något som snabbt blir favoriter. Litens bästa saker och Litens många ansikten är två nyutgivna pekböcker. Det är Nina Frid och Staffan Frid som har fotat och textat och böckerna är utgivna på Alfabeta.

I Litens bästa saker visar ”Liten” upp sina bästa saker, till exempel nappen, nappflaskan, gosedjuret, pekboken och klossarna. Enkla vardagliga saker som de flesta barn känner igen. I Litens många ansikten får vi se ”Liten” när han/hon är ledsen, glad, hungrig, mätt och så vidare. Känslor som barnen kan känna igen sig i alltså.

Böckerna är i greppvänlig, tjock och stadig kartong med rundade hörn. Ett plus för att det fotograferade barnet kan tas för både flicka och pojke. Könet har liksom ingen betydelse och det känns befriande (genuspedagog som jag är). Böckerna är också härligt färgglada och utstrålar glädje. Jag rekommenderar dem varmt till de yngsta barnen.