Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Flickan och skulden

Flickan och skulden är en reportagebok som man både mår illa av och får fysiskt ont av att läsa. Ändå kan man inte sluta läsa. Ändå får man inte sluta läsa, för det här är den viktigaste bok som jag har läst i år tror jag. Den handlar om samhällets syn på våldtäkt. Hur tjejerna ifrågasätts när det gäller klädval. Hur de blir utfrysta i skolan efter att ha anmält våldtäktsmannen. Hur våldtäktsmän går fria om och om igen. Katarina Wennstam är kriminalreporter på SVT och har använt sig av ett stort antal autentiska fall för att visa på vilken syn på våldtäkter, offer och gärningsmän som idag existerar i såväl domstolar som i media. Det är skrämmande, rent av sjukt, och en förändring måste ske. Börja med att läsa den här boken. Den borde vara obligatorisk läsning redan i skolan, liksom för alla lärare, jurister, läkare, journalister och föräldrar. Efter allt det som hände i Bjästa förra året är boken ännu mer angelägen.