Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

februari 2020
M T O T F L S
« jan    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Om vilda och tama djur

      

Min första bok om vilda djur och Min första bok om tama djur är två färgglada och lekfulla pekböcker skrivna och illustrerade av Fia Eliasson och utgivna av Ordalaget bokförlag. De är i sedvanligt pekboksformat av hårt kartong med rundade hörn. Varje uppslag presenterar ett djur med bild och rim. Rimmen är träffsäkra och finurliga och bilderna är grafiska och färgglada och lockar såväl stora som små. Eftersom boken innehåller de roliga rimmen så kan böckerna räcka längre för barnet än vanliga pekböcker. Min dotter som snart blir fyra tyckte om rimmen och att gissa vilket rim som hörde till vilket djur, trots att hon för länge sedan vuxit ur pekböcker. Jag gillar de här pekböckerna, de känns nyskapande jämfört med många andra pekböcker. Tummen upp!