Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

november 2019
M T O T F L S
« okt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ofärd

Dick Harrison har skrivit mängder av historiska böcker, exempelvis en gedigen serie om Sveriges historia och biografier om olika historiska personer. Han har också skrivit en skönlitterär serie om Ulvbjörn, där Ofärd är första boken och Niding den andra boken i serien. I böckerna bildar verkliga miljöer och händelser en fond till Ulvbjörns blodiga och våldsamma resa genom 600-talets Europa.

Ulvbjörn Vamodsson växer upp i Östra Götaland och tiden är 600 e.Kr. Vikingatiden har ännu inte börjat, men det berättas redan historier om nordbor som farit söderut över haven för att vinna guld och ära. Ulvbjörn har svårt att prata och tar hellre till knytnävarna när han blir provocerad, något som irriterar hans pappa. En dag kommer ett följe av stormän från Uppland. De tänker locka bönderna i Götaland till ett krigståg mot den brutale Ivar Digre. Ledaren  vill oväntat ha med pojken i sitt följe och Ulvbjörn får för första gången uppleva stridens rus av lust och fasa. Så småningom blir Ulvbjörn krigare, lönnmördare och diplomat. Men senare upptäcker han också en ny värld – prästernas, kyrkornas och klostrens. Ofärd är en historisk spänningsroman, lika välskriven som Dick Harrisons övriga böcker och väldigt, väldigt spännande.