Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kusinerna Karlsson

  

Den välkände författaren Katarina Mazetti har skrivit en rolig och spännande serie böcker för lässlukarna i ålden 9-12 år. Seriens namn är Kusinerna Karlsson och än så länge har det kommit två böcker i serien, nämligen Spöken och spioner och Vildingar och vombater. Böckerna liknar till stor del en svensk och roligare variant av böckerna om Femgänget som jag själv läste i samma ålder.

Mazettis böcker handlar om fyra kusiner som av olika anledningar får tillbringa sommarlovet hos sin excentriska moster, konstnären Frida, som bor ensam på en skärgårdsö. Men de hinner inte tillbringa många dagar på ön förrän mystiska händelser börjar inträffa. Båda böckerna är väldigt spännande och humoristiska och det är ett härligt persongalleri. De är väldigt välskrivna och har ett bra språk som både vuxna och barn tycker om. Perfekta högläsningsböcker!