Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Som om jag frågat

Som om jag frågat är Johanna Lindbäcks senaste ungdomsbok. I huvudrollen finns John som precis börjat nian. Men allt är inte som vanligt. Tvärtom, nästan allt har förändrats. Hans bästa kompis Lukas har blivit ihop med Johns barndomsvän och granne Saga och nu kan han inte riktigt prata eller umgås med någon av dem längre utan att det känns konstigt. Inte nog med det. En helt vanlig onsdag efter fotbollsträningen berättar mamma och pappa att de ska flytta isär. Ett tag. På prov. Jaha? Hur länge är ett tag då? Hur länge måste man pröva för att kunna veta? Den här hösten är det ingenting som känns roligt längre. Inte fotbollen, inte kompisarna, inte att vara hemma. John känner sig övergiven och som världens ensammaste. Men det visar sig att han har lite fel där. Han är faktiskt inte ensam.

Jag hade lite svårt att komma in i boken till en början. Jag fastnade inte riktigt för huvudpersonen. Men någonstans kring mitten vände det och jag sträckläste resten av boken. Storyn och huvudpersonen tilltalar fortfarande inte mig fullt ut. Därför tycker jag inte att det här är en av Johanna Lindbäcks bästa ungdomsböcker. Däremot är språket och trovärdigheten lika outstanding som vanligt. Jag tror att det finns många högstadieelever som kommer att känna igen sig i Som om jag frågat!