Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

november 2019
M T O T F L S
« okt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Fattiga och rika

fattiga-och-rika-sanningen-om-svenskarnas-privatekonomiFattiga och rika – sanningen om svenskarnas privatekonomi är en intressant bok. Boken tar sin utgångspunkt i en undersökning av svenskarnas privatekonomi. Undersökningen visar bland annat att det går att bli rik på eget företagande. Hälften av de rika i Sverige har nämligen blivit rika genom eget företagande eller genom delägande i företag. I boken finns också en djupanalys av Sveriges omkring 100 miljardärer. Det visar sig att även dessa har blivit rika genom företagande och på köpet har de skapat massor av nya jobb. Vidare får vi läsa att de rika bor utspritt i hela landet, inte bara i kommuner så som Danderyd och Vellinge. Är man intresserad av ekonomi eller samhällsvetenskap har man mycket matnyttigt att läsa i denna bok. Boken innehåller ett unikt material med privatekonomiska fakta samlat på ett överskådligt sätt. Man får en helhetsbild över svenska folkets privatekonomi. Samtidigt får man gott om tips och råd för att själv kunna bli en av de rika. Boken är utgiven av Ekerlids förlag.