Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Dagens julklappstips – Brandkårsmysteriet

brandkarsmysterietIdag tänkte jag presentera en rolig och spännande bok som passar utmärkt till barn mellan 6-9 år. Brandkårsmysteriet är den 23:e (!) boken om LasseMajas detektivbyrå. Boken handlar om Lasse och Maja, kompisarna som driver en egen deckarbyrå där de löser mystiska fall som händer i deras hemstad Valleby.

Brandkårsmysteriet inleds med att ett sommarlugn vilar över Valleby. Lasse och Maja passar på att storstäda i sin deckarbyrå. Under en rast läser Lasse i tidningen om en serie mystiska bränder som härjar i staden. Det märkliga är att varje ställe som drabbats av bränderna hade nya brandvarnare och brandsläckare. Ännu konstigare är det att värdefulla saker försvunnit, men inte under själva branden, utan just när brandmännen varit där. Lasse och Maja får strunta i städningen och ta itu med bränderna innan de sprider sig som en löpeld.

Böckerna om LasseMajas detektivbyrå är uppskattade av barn som precis börjat i skolan. De passar lika bra som högläsningsböcker som att läsa själv. Böckerna ingår i kategorin Mer att läsa, vilket innebär att de inte vänder sig till de absoluta nybörjarläsarna, men att de fortfarande är lättlästa, med många illustrationer, stor text och mycket luft kring texten. Både pojkar och flickor uppskattar dessa böcker och böckerna är precis lagom spännande för målgruppen. Vill man ge bort en klurig och spännande bok i julklapp till barn i lågstadieåldern så är alltså Brandkårsmysteriet en superbra bok.