Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

november 2019
M T O T F L S
« okt    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Bokbloggsjerka 1-4 maj

Veckans fråga i Bokbloggsjerkan är en spinoff från Roberts fråga förra vecka:

Vilka moderna böcker tror du kommer att räknas som klassiker om hundra år?

När det gäller barn- och ungdomsböcker finns det en hel del böcker som har påverkat en hel generation. Harry Potter, Engelforstriologin, Twilight och Hungerspelen hör dit bland annat. För de yngre barnen borde Stina och Carin Wirséns böcker vara blivande klassiker.

Vuxenböcker är nog lite svårare. Jag har inte läst den själv, men Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson har varit väldigt omtalad i media och verkar vara en stark och gripande historia om flera ständigt aktuella teman. Utrensning av Sofi Oksanen har också varit väldigt hyllad, men den har jag inte heller läst själv. Boktjuven av Markus Zusak såg jag också att flera andra har svarat här i Bokbloggsjerkan, liksom Patient 67 av Dennis Lehane, men det är också ytterligare två böcker jag själv inte har läst. Så mycket böcker att läsa, så lite tid…

13 kommentarer till Bokbloggsjerka 1-4 maj