Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Tematrio: Stockholm

tematrioVeckans tema i Lyrans tematrio är Stockholm. Berätta om tre romaner som utspelar sig i vår huvudstad.

1. Jag har redan sett att flera andra har svarat Stad-serien av Per Anders Fogelström, men jag kan inte låta bli att skriva den jag med. Jag fick upp ögonen för böckerna i serien när jag läste litteraturvetenskap och efter det har jag plöjt igenom hela serien. Den är jättebra och miljöskildringarna av dåtidens Stockholm är suveräna.

2. Vinterviken av Mats Wahl var tidigare en av de bästa ungdomsböcker jag läst. Numera finns det så många andra bra ungdomsböcker också, så den är på en delad plats. Men hur som helst så är det en riktigt bra bok och inte minst tack vare miljöskildringarna och klasskildringarna.

3. Millenium-serien av Stieg Larsson måste jag också nämna. Riktigt bra kriminalromaner som utspelar sig i Stockholm. Dessutom är serien högaktuell nu eftersom den fjärde och avslutande boken i serien snart utkommer, dock inte skriven av Stieg Larsson (som är avliden) utan av David Lagercrantz. Det ska bli spännande att läsa den.

5 kommentarer till Tematrio: Stockholm

 • Boklysten skriver:

  Vinterviken är den enda jag inte läst av böckerna i din trio.

 • Sanna skriver:

  Är det samma Vinterviken som blev ungdomsfilm med (tror jag) David Tainton?

  Det där med att kalla det ”den fjärde millennieserieboken” tycker jag är bluff och oärligt – fan fiction är vad det är! David Lagerkrantz får gärna fortsätta skriva egna varianter av fortsättningen, han är en bra författare, det är hur man säljer in den här boken som jag ogillar. Det handlar ju bara om pengar till Larssons copyrightarvtagare…

 • Robert W skriver:

  Ja just det ja! Millennieserien utspelar sig ju i vart fall till stor del i Stockholm. Tänkte inte på det…

 • Åsa skriver:

  Har inte läst någon av dessa, men Fogelströms serie borde man förstås ta tag i någon gång. 🙂

 • Monika skriver:

  Millenium-serien ja, den utspelar sig ju verkligen i Stockholm 🙂

  För övrigt håller jag med Sanna här ovanför 😉