Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Två hus och sju tusen steg

tva-hus-och-sju-tusen-stegSju tusen steg var den första boken om Siri. Den handlade om när hennes mamma och pappa bestämde sig för att flytta isär på prov. Nu är den andra boken i serien här, nämligen Två hus och sju tusen steg. Nu har det gått nio månader sedan Siris föräldrar flyttade isär och det blev två hus. Nu är det snart vår, men Siri bor fortfarande varannan vecka i ett gult hus och varannan vecka i ett grått hus. Hon var ett eget rum i båda husen. Ett rum i rött och ett rum i rosa. Två olika dörrar som det står Siri på. Kommer det alltid att vara såhär? När ska mamma och pappa bestämma sig egentligen?

Jag gillade verkligen Sju tusen steg och det gör jag med Två hus och sju tusen steg också. Det var roligt att få läsa om Siri igen. Jag har alltid gillat Bo R Holmberg som författare och läste många böcker av honom när jag själv var liten. Dessutom gillar jag att böckerna om Siri tar upp det jobbiga ämnet separation och att leva varannan vecka hos föräldrarna. Jag rekommenderar varmt böckerna om Siri och hoppas att det kommer fler böcker i serien snart. Böckerna vänder sig till lite mer läsvana barn i lågstadiet, 6-9 år.

Boken är skriven av Bo R Holmberg, illustrerad av Sofia Malmberg och utgiven av Rabén & Sjögren. Den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.