Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Tematrio – Filmatiseringar

tematrioVeckans tema i Lyrans tematrio är filmatiseringar.

Berätta om tre filmer där du även läst boken/böckerna. Vilken var bäst, boken eller filmen?

  1. Bokserien Hunger Games läste jag innan de blev film. Jag har i och för sig inte sett alla filmerna ännu, men de jag har sett har jag tyckt om. Bra filmatiseringar tycker jag.
  2. Jag var en av de som älskade Dan Browns böcker, ni vet Änglar och demoner, Da Vinci-koden osv. Jag tyckte att de skulle passa riktigt bra som film, så jag såg fram emot när de skulle filmatiseras. Men det floppade rejält. Jag vet inte hur många gånger jag började att se filmerna, men somnade efter en kort stund. Det tog många år innan jag lyckades se klart dem och jag blev inte imponerad.
  3. Harry Potter måste förstås också vara med på min lista. Jag har läst alla böckerna och sett alla filmerna och jag tycker att de har lyckats riktigt bra. Visst är böckerna något alldeles extra, men jag tycker att filmerna har fångat atmosfären från böckerna och jag gillar dem riktigt mycket.