Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

januari 2020
M T O T F L S
« dec    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Högläsningsprojekt på bloggen!!

File:Per Eskilson-Högläsning.jpgSom ni kanske vet så pluggar jag till bibliotekarie. Just nu läser jag en kurs som heter litteraturförmedling. I den kursen ingår det att genomföra ett läsfrämjandeprojekt. Mitt projekt tänkte jag genomföra här på bloggen och det kommer att bli ett högläsningsprojekt som ska pågå hela juli.

Med start imorgon kommer jag att skriva ett inlägg varje dag om högläsning för barn. Det kommer att bli boktips på högläsningsböcker, fakta om varför högläsning är bra och viktigt, tips för att göra sagostunden extra lyckad och mycket mer. Boktipsen kommer att rikta in sig på barn i alla åldrar, från nyfödd och ända upp i tonåren. För det är faktiskt så att man absolut inte behöver sluta högläsa för barn bara för att de kan läsa själva eller för att de kommit upp i en viss ålder. Nej, tvärtom så kan man fortsätta högläsa hela livet. Varför inte högläsa för din partner? Eller för en äldre person i din närhet. På sistone har man exempelvis satsat mycket på högläsning för dementa. Det och mycket mer kommer ni att få läsa om här under månaden.

Vad tänker ni förresten på när ni hör ordet högläsning?