Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

december 2019
M T O T F L S
« nov    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Tematrio

tematrioÄntligen dags för en ny tematrio efter sommaruppehållet. Lyran startar med en namnutmaning: Adela, Heidi, Lilian, Lilly, Kevin, Roy, Alma, Hulda, Anita, Annette, Tord, Turid, Dagny och Helny har namnsdagar de kommande 7 dagarna. Den här veckans tema är att berätta om romaner, filmer eller TV-serier som handlar om eller är skrivna av författare med någon av dessa namn.

  1. När jag hör namnet Heidi så tänker jag först och främst på armbryterskan Heidi Andersson. Hon har blivit världsmästare 11 gånger, Europamästare 2 gånger, varit sommarvärd i radion och programledare i TV för barnprogrammet Miljöhjältarna. Dessutom är hon känd genom dokumentärfilmen Armbryterskan från Ensamheten.
  2. Anita Eklund Lykull var en av mina absoluta favoritförfattare när jag var yngre. Hennes ungdomsböcker berörde mig lika mycket som böcker från till exempel Johanna Nilsson, Johanna Lindbäck, Lisa Bjärbo och Jessica Schieffauer gör idag. Fast jag upplever inte att Anita Eklund Lykull var lika känd som dagens ungdomsbokförfattare. Å andra sidan fanns inga bokbloggar på den tiden. Hon gav ut sin senaste bok 2007, men jag hade gärna läst mer av henne.
  3. Anette Rosvall och Emma Hamberg har skapat många receptböcker ihop. En av mina favoriter är Din matkasse, men jag gillar också deras nylansering av den klassiska köksalmanackan, Husmorsorna – the ultimate Köksalmanacka.

12 kommentarer till Tematrio