Höstenkät enligt O

Enligt O har skapat en enkät eftersom förra månaden var en rekordmånad för hennes blogg. Självklart vill jag vara med och svara på enkäten och fira henne. En jättebra blogg som jag följt länge. Såhär skriver hon:
Oktober månad var den mest besökta månaden på enligt O sedan mars 2013. Riktigt roligt tycker jag och ett bevis på att ryktet om bokbloggens död är betydligt överdrivet. Nu vill jag veta lite mer om er som läser genom att be er välja mellan olika alternativ kopplade till hösten och den stundande julen, men också till bloggar, böcker och annan kultur.
Och här kommer då mina svar:
Vad väljer du? Tänk snabbt!
höst eller vår? Egentligen gillar jag båda årstiderna, men hösten vinner för den nystart som den för med sig. Jag har alltid gillat känslan av terminsstart och att börja en ny kalender (som jag alltid gör på hösten). Dessutom får man ju chansen att tända en brasa och lägga sig i soffan med en filt och bara lääääsa.
snö eller regn? Hellre riktig vinter än snöblask som vi haft de senaste åren.
glögg eller varm choklad? Varm choklad är min favorit bland varma drycker. Alltid varit. Trots att det sägs att jag är vuxen…
pepparkakor eller lussekatter? Helt klart lussekatter! Jag älskar saffran och räknar ner tills det börjar säljas lussekatter på affärer och caféer och det känns rimligt att börja baka själv 🙂
tv-serie eller film? Det är onekligen enkelt att klämma ett eller ett par avsnitt av en serie på kvällen när barnen somnat.
teater eller musikal? Jag älskar verkligen teater, men möjligheten till riktigt bra föreställningar ges sällan och jag har inte heller någon att gå med, varpå jag inte alls kommer iväg så ofta som jag skulle ha velat.
deckare eller feelgood? Jag har alltid älskat deckare och slukat kopiösa mängder med framförallt svenska deckare.
pocket eller inbunden? Jag föredrar inbundna, framförallt om det är böcker jag vill behålla.
e-bok eller ljudbok? Jag har svårt att läsa på mobilen eller läsplattan tyvärr. Jag kommer mig inte riktigt för. Men jag lyssnar alltid på ljudbok när jag kör bil.
bokmärke eller hundöra? Jag viker så gott som aldrig hundöron. Däremot behöver det inte vara ett superfint bokmärke, det går bra med vilken papperslapp som helst, även om det förstås blir en annan känsla med riktiga bokmärken.
bibliotek eller bokaffär? Inget svårt val, jag jobbar ju på bibliotek…
bokblogg eller booktuber? Jag kollar typ aldrig på booktube, har inte riktigt tiden och orken att sätta mig in i det. Men följer å andra sidan mängder med bokbloggar…
instagram eller facebook? Där är det nästan dött lopp. Instagram för att jag har ett bättre bokflöde där, men facebook för diskussionernas skull.
På spåret eller Så mycket bättre? Jag älskar frågesporter.
Lady Gaga eller Barbra Streisand? Egentligen ingen av dem, men Lady Gaga om jag måste välja.
Ingemar Bergman eller Vilhelm Moberg? Jag har ingen jättestor relation till någon av dem, men har under flera år varit sugen att läsa Utvandrarsviten.
hyacint eller amaryllis? Vita amaryllisar.
adventsstjärna eller adventsljusstake? Har köpt flera fina gamla adventsljusstakar på loppisar de senaste åren.
julböcker eller julmusik? Jag har lyssnat lite för mycket på julmusik genom åren tror jag, i år har jag blivit sugen på att frossa i julböcker, vilket förvånade mig lite för jag har aldrig riktigt tittat åt den genren tidigare.

One thought on “Höstenkät enligt O

Comments are closed.