Frallan har en hemlighet

Frallan har en hemlighetEgentligen skulle jag ha skrivit om den här boken redan före jul, för det här är en superhärlig bok att läsa högt tillsammans med sina barn precis innan jul. Den handlar ju om julfirande och julstök och sånt som det är så mysigt att läsa om i december. Men livet kom emellan där strax före jul så jag hann inte med, men boken är så bra så jag kan förstås inte låta bli att tipsa om den ändå.

Den bok jag pratar om är förstås Frallan har en hemlighet, fjärde boken om härliga Frallan. De tidigare böckerna om henne heter Frallan räddar världen, Frallan är bäst och Frallan och kärleken.

I den här boken har Frallan en hemlighet. En bra hemlighet. Hon har nämligen lärt sig att läsa. Och det ska vara en hemlighet ända fram till julafton, för då fyller mormor år och Frallan har bestämt sig för att det är världens bästa födelsedagsklapp att Frallan lärt sig läsa. Men på julafton ska Frallan också få träffa Hanna som är en bebis och typ Frallans kusin. Mormor pratar om Hanna hela tiden och det tycker Frallan är jobbigt. Tänk om hon bara kommer att bry sig om Hanna på julafton och inget alls om Frallan?

Frallan är en rolig, cool, modig och tänkande liten tjej vars tankar och funderingar man får följa i boken på ett humoristiskt och samtidigt tänkvärt sätt. Författaren tar Frallans tankar och funderingar på allvar och det är därför lätt för läsaren att känna igen sig. Samtidigt är boken otroligt rolig. Alla karaktärer är så charmiga och illustrationerna underbara. Böckerna om Frallan tipsar jag jättemycket om i skolan. De passar både att läsa själv och som högläsning. Perfekt för lågstadiebarn i åldern 6-9 år.

Frallan har en hemlighet är skriven av Sara Ohlsson och illustrerad av Lisen Adbåge. Den är utgiven av Lilla Piratförlaget och finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris och på Bokus.