Astrid Lindgrens jul

Förra vintern kom Och nu så vill jag sjunga, en bok med musikspelare där 30 av Astrid Lindgrens mest älskade sånger om Pippi, Emil, Madicken och alla de andra fanns med. Text, bild och noter med ackordanalyser finns i boken och alla melodierna finns i den digitala spelaren. Barnet kunde trycka på knappen och sjunga med till det fina kompet. Jag bloggade om boken här: http://www.barnboksbloggen.se/?p=7557

Astrid Lindgrens jul : Astrid Lindgren läser sju älskade julsagorNu släpps en ny bok med ett liknande koncept från Astrid Lindgrens underbara värld, Astrid Lindgrens jul, där vi kan lyssna på hennes egna högläsning av några av hennes sagor med jultema. I boken presenteras sagorna med text och bild. Det finns också en digital spelare där man kan lyssna på hennes uppläsning av samma sagor. Barnet kan alltså bläddra och följa med i boken samtidigt som det lyssnar på sagorna.

Astrids egen röst är magisk! Astrids berättelser är magiska! Tänk er då vilken härlig kombination det blir i en stor, fin sagobok med tillhörande ljud!

Astrid Lindgrens jul innehåller sju stämningsfulla och roliga Astrid Lindgren-berättelser om julen. Vi får höra om Pippi, Emil, Madicken, Lotta, Barnen i Bullerbyn och några till, och boken är rikt illustrerad i färg och svart-vitt.

Boken fungerar lika bra för de yngre barnen som barnen i skolåldern. De yngre vill väl mest lyssna och titta på bilderna, men de äldre uppskattar nog också att kunna följa med även i texten. Sagorna är ganska långa och det är mycket text i förhållande till bilderna, så de minsta barnen orkar inte riktigt lyssna på en hel saga. Men med den enkla musikspelaren går det ju att lyssna precis hur lite eller mycket som man vill och orkar.

Precis som i sångboken så innehåller den här boken också både välkända och lite mindre kända sagor, så det är en bra blandning. Astrid Lindgrens sagor har vi förvisso kunnat ta del av i många andra sagosamlingar genom årens lopp, så egentligen känns själva sagosamlingen inte så unik. Det som är unikt med den här boken är förstås att vi både kan läsa sagorna och lyssna på dem. Det gör denna bok perfekt exempelvis att ta med på resan eller lyssna på i bilen.

Nu har det släppts några böcker med samma musikspelare som finns med i denna bok, förutom Astrid Lindgrens böcker så finns det ju även en bok om Electric Banana Band med samma koncept. Jag tycker att musikspelaren är riktigt bra. Barnen har haft Astrid Lindgrens sångbok i ett år nu och använt den flera gånger i veckan, men den fungerar fortfarande lika bra, trots ibland hårdhänt lek, vilket visar på en hög kvalitet. Samtidigt är musikspelaren tillräckligt enkel för att alla barn ska kunna använda den själv (mina barn är mellan 2 och 8 år).

Astrid Lindgrens jul utges av Rabén & Sjögren och den finns bland annat att köpa på Adlibris och på Bokus.

One thought on “Astrid Lindgrens jul

  1. Köpte just ”Och nu så vill jag sjunga” till brorsdottern på hennes 2-årsdag och hon är helt överlycklig över den så det är böcker som även jag kan rekommendera varmt!

Comments are closed.