Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

oktober 2019
M T O T F L S
« sep   nov »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Dagsarkiv: 3 oktober, 2019

Matmysteriet

Mat-mysterietMatmysteriet är en bok i den lättlästa serien Skoldeckarna skriven av Lena Lilleste och illustrerad av Lena Forsman. Skoldeckarna består av kompisarna Max och Penny som är jättebra på att lösa mysterier. Och tur är väl det, för det händer massor av mystiska saker på deras skola. I denna bok är det dags för lunch på skolan. Barnen är glada, mat-tanten lagar alltid så god mat. Men Penny hinner bara äta lite mos innan det känns som att det brinner i munnen. Vad har hänt? Har någon förgiftat maten? Istället för korv och mos får barnen äta korv och knäckebröd. Dagen därpå är det ris och kycklinggryta som serveras. Samma sak händer igen. Det bränner på tungan. Mat-tanten gråter – vad är det som händer? Det här är ett fall för skoldeckarna!

Matmysteriet är en spännande, humoristisk bok för nybörjarläsarna. Texten är kort och enkel. Berättelsen är skriven med små bokstäver. Men i de färgstarka, roliga, charmiga och uttrycksfulla bilderna finns pratbubblor där texten är skriven med stora bokstäver, vilket gör att man kan lästräna på två nivåer. Självklart fungerar boken också bra som högläsningsbok.

I serien Skoldeckarna finns också tre andra tidigare utgivna böcker: Diamant-tjuven, Brandlarmet och Den stulna plånboken. Rekommenderas varmt till nybörjarläsarna som vill ha spänning, klurigheter och humor. Matmysteriet är utgiven av Rabén & Sjögren och den finns att låna på biblioteket eller att köpa på Adlibris eller Bokus.