Om bloggen

Jag som driver Barnboksbloggen heter Carola. Böcker och skrivande har ända sedan jag var riktigt liten verkligen genomsyrat mitt liv. Jag är bibliotekarie och jobbar på ett integrerat folk- och skolbibliotek. Jag har även en fil kand i litteraturvetenskap med inriktning på barn- och ungdomslitteratur och har tidigare under många år jobbat som frilansjournalist. Jag är lektör för BTJ och recenserar böcker i Hela Hälsinglands tidningar. Jag har skrivit böckerna Förälder för första gången som utkom på BTJ förlag 2008 och Jobba som personlig assistent som utkom på Gothia förlag 2011.

Jag har fyra barn födda 2007, 2011, 2013 och 2016. Tillsammans med barnen och min man bor jag i ett hus på landet i Hälsingland. Jag läser det mesta, men framförallt barnböcker, ungdomsböcker, deckare och böcker om språk, ekonomi, pyssel och inredning. När jag inte läser tycker jag om att skriva, pyssla, laga mat och baka.

Trots namnet Barnboksbloggen så skriver jag om böcker för såväl barn som vuxna. Jag skriver om böcker från alla förlag och verkar helt oberoende. Jag är alltid ärlig när jag skriver om böcker, vilket innebär att det alltså inte går att förbeställa en positiv recension. Jag har valt att bloggen ska vara reklamfri och ignorerar därför förfrågningar om annonser och sponsrade reklaminlägg. Däremot är jag öppen för andra typer av samarbeten, som författarintervjuer, tävlingar och liknande. Jag tar också emot recensionsexemplar. Mejla mig info om boken så återkommer jag om intresse finns.

Bloggen fanns tidigare på föräldrasajten alltombarn.se, men från och med 1/1-2010 är bloggen flyttad till egen domän. Mitt allra första inlägg skrev jag redan 15/10-2007.

Jag har en enskild firma där jag åtar mig uppdrag kopplade till läsning och skrivande, som föreläsningar, lektörsläsning, bokprat, boktips, bokrecensioner och frilansartiklar. Mejla ifall du har frågor kring detta eller vill anlita mig.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

One thought on “Om bloggen

 1. Hej!
  Jag är en mamma med en svårt funktionshindrad pojke – som numera är man faktiskt 27 år. Han har haft assistans sedan han var 1 år, och vi har varit gudabenådade med väldigt lojala och fantastiska assistenter. Det har inte varit lätt väldigt många gånger med Försäkringskassans dumheter och sådant. Ja, du vet säkert.
  Efter många år har jag skrivit en bok, och den handlar om allting omkring hur jag har mått genom åren, då jag efter pass 55 år, fick en diagnos – Bipolär II – och hur detta har färgat mitt liv. Som mamma till en funktionshindrad underbar son, så har detta hjälp mig, eftersom jag kunnat använda den sida av aktivitet/mani till att hjälpa honom, med ansökningar, överklaganden, träning, och att ta hand om assistenterna och deras rättigheter mm på bästa möjliga sätt.
  I boken skriver jag också om hur det var när min son föddes, det kaos som uppstod när vi förstod att han fått en blodpropp i hjärnan, och hur vi skulle hantera detta. Det kapitlet handlar om sorg på olika sätt.
  Boken handlar om olika sätt att hantera svårigheter i livet, och den heter ”I Länder Bortom Illamående”.
  Jag tror att mitt förlag har skickat en bok (?) till dig, men jag undrar nu om du möjligen skulle vilja ha en inbunden bok.
  Jag skickar mer än gärna en bok till dig.
  Då jag såg att du arbetar som personlig assistent, blev jag glad, eftersom det är svårt att förstå en sådan situation, om man inte varit där. Jag var ju också assistent till min son, på nätterna. Det var många roller i en och samma person.
  Nå, i alla fall, om du skulle vilja, så skickar jag en bok till dig?

Kommentera