Barnboksbloggen

Välkommen till Barnboksbloggen. Här kan du läsa boktips och recensioner av såväl barnböcker som vuxenböcker. Emellanåt anordnar vi tävlingar, temaspecialer och annat spännande. Maila gärna om du har förslag på vad du vill läsa om på Barnboksbloggen.

barnboksbloggen@hotmail.com

 

Instagram

barnboksbloggen

Bokbloggar.nu

mars 2020
M T O T F L S
« feb    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Om bloggen

Jag som driver Barnboksbloggen heter Carola. Böcker och skrivande har ända sedan jag var riktigt liten verkligen genomsyrat mitt liv. Idag jobbar jag på bibliotek och pluggar till bibliotekarie på Bibliotekshögskolan i Borås. Jag är sedan tidigare litteraturvetare med inriktning på barn- och ungdomsböcker och har under många år jobbat som frilansjournalist. Jag är också lektör för BTJ. Jag har skrivit böckerna Förälder för första gången som utkom på BTJ förlag 2008 och Jobba som personlig assistent som utkom på Gothia förlag 2011.

Jag har fyra barn födda 2007, 2011, 2013 och 2016. Tillsammans med barnen och min man bor jag i ett hus på landet i Hälsingland. Jag läser det mesta, men framförallt barnböcker, ungdomsböcker, deckare och böcker om språk, ekonomi, pyssel och inredning. När jag inte läser tycker jag om att skriva, pyssla, laga mat och baka.

Trots namnet Barnboksbloggen så skriver jag om böcker för såväl barn som vuxna. Jag skriver om böcker från alla förlag och verkar helt oberoende. Bloggen fanns tidigare på föräldrasajten alltombarn.se, men från och med 1/1-2010 är bloggen flyttad till egen domän. Mitt allra första inlägg skrev jag redan 15/10-2007.

Vill du kontakta mig för recensionsexemplar, tävlingar eller liknande så maila på barnboksbloggen@hotmail.com.

En kommentar till Om bloggen

 • Maria Nil Imre skriver:

  Hej!
  Jag är en mamma med en svårt funktionshindrad pojke – som numera är man faktiskt 27 år. Han har haft assistans sedan han var 1 år, och vi har varit gudabenådade med väldigt lojala och fantastiska assistenter. Det har inte varit lätt väldigt många gånger med Försäkringskassans dumheter och sådant. Ja, du vet säkert.
  Efter många år har jag skrivit en bok, och den handlar om allting omkring hur jag har mått genom åren, då jag efter pass 55 år, fick en diagnos – Bipolär II – och hur detta har färgat mitt liv. Som mamma till en funktionshindrad underbar son, så har detta hjälp mig, eftersom jag kunnat använda den sida av aktivitet/mani till att hjälpa honom, med ansökningar, överklaganden, träning, och att ta hand om assistenterna och deras rättigheter mm på bästa möjliga sätt.
  I boken skriver jag också om hur det var när min son föddes, det kaos som uppstod när vi förstod att han fått en blodpropp i hjärnan, och hur vi skulle hantera detta. Det kapitlet handlar om sorg på olika sätt.
  Boken handlar om olika sätt att hantera svårigheter i livet, och den heter ”I Länder Bortom Illamående”.
  Jag tror att mitt förlag har skickat en bok (?) till dig, men jag undrar nu om du möjligen skulle vilja ha en inbunden bok.
  Jag skickar mer än gärna en bok till dig.
  Då jag såg att du arbetar som personlig assistent, blev jag glad, eftersom det är svårt att förstå en sådan situation, om man inte varit där. Jag var ju också assistent till min son, på nätterna. Det var många roller i en och samma person.
  Nå, i alla fall, om du skulle vilja, så skickar jag en bok till dig?

Kommentera