Baka, baka, liten kaka

Baka, baka liten kaka (inbunden)Baka, baka, liten kaka – Läs och lek med de minsta är en jättefin samling för de minsta barnen med rim och ramsor, pyssel, sånger och lekar. Här finns såväl klassiska barnkulturskatter som nya, spännande, blivande favoriter. Alltihopa samsas med illustrationer av barnens mest älskade illustratörer. Boken innehåller valda delar ur barntidningen Leo & Majken.

I boken finns bland annat ramsor som tummetott, vällingdags, tåramsor, baka baka liten kaka, i ett hus vid skogens slut och Torstens akvarium, lekar som hitta vanten, på bondgården, regn och rusk och flera fina färger, pyssel som fotoalbum, ramar, kurragömma och roliga älgar, sånger som Vem kan segla, Hjulen på bussen, Broder Jakob, Här dansar Herr Gurka, Var bor du lilla råtta, Jag hamrar och spikar och Byssan lull. I boken är pyssel, sånger, lekar och ramsor blandade, så man kan bläddra sig fram till det som passar en för dagen. Varje sida i boken innehåller fina färgillustrationer.

I bokens förord skriver redaktören att det bästa man kan ge sitt barn är tid. Tid att prata, lyssna, leka, läsa och berätta tillsammans. Och det är också precis det som boken förmedlar. Jag ser framför mig att man sätter sig med sitt barn i knät, bläddrar i boken, väljer ut en ramsa eller en sång och sedan har man en härlig stund tillsammans.

Baka, baka liten kaka vänder sig till barn upp till tre år, men den kan absolut användas även till lite äldre barn. Jag skulle nog säga upp till sexårsåldern, även om tonvikten ändå ligger mot de yngre barnen. Idé och urval står Caroline Holmquist för och boken är utgiven på Lilla Piratförlaget. Den finns bland annat att köpa på Bokus och på Adlibris.