Barbapapa

Jag är ett stort fan av Barbapapa. Jag gillar figurerna och de fantasifulla bilderna. Bilder som det går att fundera mycket kring. Jag älskar att barbafamiljen kan ändra form efter vad de ska göra.

En dag med Barbapapa (B/Wahlströms) är en jätte fin pekbok i hård och tålig kartong, med roliga flikar, för de minsta barnen. I denna bok får man lära känna alla i barbafamiljen.

Hemma hos Barbapapa håller alla på att vakna. Barbaflink är uppe för att göra experiment – han vill bli vetenskapsman. Barbazoo älskar växter och djur. Det är han som matar fåglarna. Barbastark är uppe och tränar. Barbamama har fullt upp med att se till att alla barnen får i sig frukost. Barbalala är musiker. Barbabok tycker om att läsa böcker. Barbaskön är konstnären i familjen. Barbafin tycker om att vara fin.

Lär dig färger med Barbapapa (B/Wahlströms) handlar om våra grundfärger. Barbafamiljen är ute på promenad, då de upptäcker några barn som håller på att måla ett staket. Men barnen kan inte välja färg, så barbafamiljen rycker ut. Barbabarnen rekommenderar den färg som just de själva är och eftersom de alla är olika färger så blir det massor av olika färgförslag: rött, grönt, svart, violett, blått, orange och gult – regnbågens alla färger.

Den här boken är jätte bra för alla barn som behöver lära sig färgerna. Här får de öva mycket och får en stor chans att få kläm på färgerna, dessutom är det en charmig och fantasifull saga.

I Lär dig räkna med Barbapapa (B/Wahlströms) får man lära sig om siffror från 0 till 10. O – då är ingen i Barbafamiljen ute. 1 – då är Barabapa ute. Vidare finns det ett uppslag för varje siffra, där man får massvis av exempel på siffrornas innebörd. 5 barn spelar basket. 5 igelkottar går på rad. 5 hundar jagar en boll.

Det här är en jätte fin och rolig bok om siffror