Djurräddarklubben: Fallet Stjärnan

97813264_FaletSjrn_8577Valle och Vilma behöver bara gå utanför dörren så finns de där – alla ruskiga elakingar som tror att det är okej att plåga djur. Som tur är så har de startat Djurräddarklubben för att hjälpa alla dessa djur. Deras första uppdrag är hästen Stjärnan som har en ägare vid namn Laila Sporre som inte alls är snäll, nej tvärtom, hon är en riktigt ruskig elaking. Dags för Djurräddarklubben att rycka in.

Djurräddarklubben: Fallet Stjärnan är en bok för barn mellan 6-9 år. Jag är lite kluven till vad jag tycker om boken. Mina barn uppskattade den inte sådär supermycket, de tyckte att den var för långtråkig. Själv tycker jag att boken visst hade många poänger, dock ligger poängerna snarare i bokens humor än i bokens spänning. Jag tycker att boken är för spretig, den har för stor ambition och försöker ta upp alldeles för många teman på för få sidor. Jag stör mig på att vi inte får veta upptakten till att tjejerna startade Djurräddarklubben och inte heller varför just hästen Stjärnan måste räddas. Att läsa den här boken känns som att börja läsa del 2 i en serie där man har missat första delen. Man hänger inte med riktigt. Slutet stör jag mig också på, för det känns inte alls som att det hänger ihop med resten av boken.

Bortsett från detta så är det här trots allt en smårolig och lite mysig bok att antingen läsa själv eller ha som högläsningsbok. Den handlar inte bara om djur, utan också om tjejernas vardagsliv i skola, familj och om kärlek, vänskap och skateboardåkning! Det gör att boken passar en bred målgrupp, både tjejer och killar, så jag kan tänka mig den som högläsningsbok i en klass till exempel. Bokens största behållning, enligt mig, är dess igenkänningsfaktor. Jag tror att de som läser boken och som är i samma ålder ungefär som huvudpersonerna kommer att känna igen sig på pricken! Djurräddarklubben: Fallet Stjärnan är skriven av Anette Eggert och utgiven av B Wahlströms.