Ellas café

73710114_o_1.jpgJag spinner vidare lite på café- och bageri-temat sedan igår. Ellas café är skriven av Martin Widmark och Emma Warg. Martin Widmark är ju annars känd bland annat för serien Lasse-Majas detektivbyrå. Men det här är en annorlunda bok än vad han annars brukar skriva. Det är en mysig och humoristisk bok som alltså utspelar sig på ett café.

På Ellas café brukar det samlas alla möjliga och omöjliga människor. Idag har Ella fått ett vykort där det står ”Jag vill kramas” och så är det en bild på en sten i öknen. Ella tror att det är någon av hennes gäster som har skickat kortet, så hon försöker gissa vilken av hennes stamgäster som det kan vara. I boken får man möta ett spännande persongalleri, där finns allt från reggaebarnen till bonniga familjen.  Varje gäst berättar sin historia och vem de är med en liten sång. Boken finns också som ljudbok där berättelsen läses upp och varvas med att sångerna spelas upp. På cd:n medverkar bland annat Lennart Jähkel och Emma Warg. Jag har inte lyssnat på ljudboken, men tycker att det verkar som ett roligt sätt att kombinera bok och musik.

Den här boken passar därför bra som högläsningsbok, både med och utan ljudboken. Men boken funkar även bra för de barn som nyss lärt sig läsa. Den har jättefina glada bilder av Malin Lindgren.

Bokinformation:
Titel: Ellas café
Författare: Martin Widmark och Emma Warg
Illustratör: Malin Lindgren
Förlag: Tiden
Övrig info: Kapitelbok för barn mellan 6 och 9 år. Text varvas med bilder och sånger. Finns även som ljudbok där uppläsning av boken blandas med att sångerna sjungs. Tryckt 2008.