Familjen Knyckertz blir julkalender!

Familjen Knyckertz blir julkalender i SVT 2021Årets julkalender heter En hederlig jul med Knyckertz och huvudrollerna kommer spelas av Gizem Erdogan och David Sundin.

Julkalendern 2021 kommer att handla om tjuvfamiljen Knyckertz, efter böckerna med samma namn. Författaren, Anders Sparring, kommer att skriva manuset till julkalendern.

Böckerna om tjuvfamiljen Knyckertz har varit väldigt populära här hemma. De blandar humor och spänning och utspelar sig i ett ”tvärtom-universum”. I böckerna och i familjen Knyckertz är normen nämligen att vara kriminell och huvudpersonen Ture, som är sonen i familjen, passar inte riktigt in – han vill nämligen ingenting annat än att hans familj ska leva ett vanligt liv där ingen sitter i fängelse.

Hittills finns fyra böcker i serien: Familjen Knyckertz och födelsedagskuppen, Familjen Knyckertz och gulddiamanten, Familjen Knyckertz och Ismans hemlighet samt Familjen Knyckertz och snutjakten. I vår kommer bok nummer fem som ska heta Familjen Knyckertz och gipskattens förbannelse.